lunes, 18 de febrero de 2013

Kakebord til Lolas barnedåp

Valentines dagene er over for denne gangen her på bloggen så da fortsetter jeg oppdateringen på kakefronten, tenk dere tilbake til juli i fjor,for da skjedde nemlig dette. Jeg har en lei tendens til å si ja til alt mulig rart, med en grunnleggende tro på at det" årnær seg alltids", som vi sier i Østfold, havner jeg ofte opp i situasjoner hvor jeg spør meg selv hvorfor i himmelens navn sa jeg ja til dette. Mitt tantebarns Lola barnedåp var en av disse situasjonene. Det hele begynte med at min svigerinne Ana var på besøk en dag og av en eller annen grunn var vi inne på min favorittliste på dataen. Der er det en del sider med kaker og dessertbord lagret og Ana fikk se disse og sa ; tenk om vi kunne ett kakebord til Lolas kombinerte 1 årsdag og  barnedåp. Det kan sikkert jeg fikse ,glapp det ut av meg og dermed var det avgjort .Tante Helene fikser kakebord til Lolas barnedåp.
 Glemte i farta at min svigerinne er nummer 12 i rekka av søsken,at min svoger er yngst av fire brødre, at man inviterer alt som kan krype og gå av slektninger til barnedåp i Spania og at det er varmere enn i ørknen i Toledo den 1 juli. Men har man sagt ja så har man," det årnær seg" vet du. Det ble til slutt rundt 100 inviterte og dermed var det bare å sette igang med å planlegge og med å bake. Ikke minst med å bake ,tror jeg lett tok gullmedalje i baking i juni i fjor, bakte noe eller forberedte noe så å si hver dag.Jeg kom i mål til slutt,utslitt,svett og med ett gigantisk underskudd på søvn, men resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Til sammen 15 forskjellige slags kaker ble det, deriblant en diger dåpskake med 3 etasjer.
Spanjolene spiste og koste seg og det ble ikke mange restene igjen. Erfaringer jeg har gjort meg , planlegging er nøkkelen til å kunne gjennomføre. Bakte en god del som ble fryst ned og som jeg vet smaker like godt når de blir tint opp igjen. Dessuten er det uunnværlig å alliere seg med naboer om å låne litt kjøleskapsplass dagen før. 15 kaker får ikke plass i ett tomt kjøleskap en gang, så her trengs det hjelp til oppbevaring. Det samme gjelder med frakting.
Så sant du ikke har varebil trengs det hjelp til å kjøre og holde kaker. I tillegg til kaker lagde jeg også små kort som fortalte hva hver kake het og en liten beskrivelse av dem, som ble satt ved siden av dem på kakebordet.
Det kan også lønne seg å tenke på fargene som du skal bruke til å dekorere kakene med. Det kan være lurt å holde seg til en eller to farger , ellers kan kakebordet fort se litt kaotisk ut. Jeg hold meg til rosa og lilla. Pynt gjerne opp med litt blomster og stearinslys i samme farge , det skaper stemning og virker innbydende.
Ikke bak noe du ikke har prøvd deg på før , jeg gjorde ett forsøk på macroner,det funka ikke så da droppa jeg det til fordel til noe annet,hadde ingen tid å miste. Bak det du vet du er god på.
Å beregne mengder er veldig vanskelig synes jeg, og jeg har dessuten den defekten at jeg alltid er redd for at det skal være for lite. Til sammen kan jeg tenke meg at det var ca 3 hele kaker igjen ,så kanskje jeg kunne bakt noe mindre, men det våger jeg ikke å si helt sikkert.
Beregn også god plass til å bevege seg på rundt selve kakebordet for å forsyne seg, ble litt trangt hos oss som du kan se på bildet, 100 mennesker er veldig mange mennesker. Vel, er en del erfaringer rikere etter dette prosjektet og noe av det jeg bakte finner du allerede oppskrifter på her på bloggen. 
Som denne eplekaken som du finner oppskriften på her.
Eller den alltid like populære og klassike sjokoladebrownie som du finner her på bloggen.
Samt en annen klassisker, gulrotkake med ostetopping, som du finner her.
Tenk også på at det er barn i slike selskap de foretrekker ofte gjærbakst istedet for kaker og da var disse nugattisnurrene selvskrevne , oppskriften finner du her.
Barn er også begeistret for enkle formkaker som kan spises med hendene som denne plommekaken som du finner oppskriften på her.Resten av oppskriftene til det som befant seg på kakebordet vil komme her på bloggen fremover,så følg med på galskapen. Bildene fra det hele er litt så som så men håper dere overlever den litt ymse bildekvaliteten.
I tilegg hadde jeg brodert navnet til Lola i korssting så da passet det fint å sette det på kakebordet også, kombinert gave og dekorasjon altså. Kort oppsummert så er jeg førnøyd med hele prosjektet , noe kunne jeg gjort annerledes men det meste gikk greit. Kommer jeg til å gjøre det igjen? Aldri, sa jeg den samme dagen , men nå har jeg blitt tante igjen i mellomtiden til lille Jimena,så da spørs det da, om det ikke snart blir ett kakebord til. Tante kan jo ikke gjøre forskjell på noen.Som søstra mi sa da jeg fortalte ho hva jeg hadde sagt ja til "Du ekke rektig!"
Kanskje ikke, men man er vel ikke bake nerd for ingenting.
              Ha en fin dag videre og følg med videre på galskapen!

2 comentarios:

  1. Jøje meg for et maratonløp! Helt utrolig hva du fikk gjort.. Man blir andpusten bare med tanken. :)

    ResponderEliminar
  2. Takk for det ,var stressende men gøy var det også
    Fin blogg du har også
    Ha en fin dag

    ResponderEliminar