martes, 5 de febrero de 2013

Rosmarin Valentines kjeks

Om du følger med her på bloggen har du kanskje allerede skjønt at jeg er en stor fan av kjeks. Henger nok sammen med at jeg drikker bøttevis med te i uka og da er det greit med noe å dyppe i teen også. Denne gangen har jeg bakt kjeks som passer ypperlig til ostetallerken eller sammen med litt andepate til forrett.
  Kanskje noe å servere din kjære på Valentines dagen. De smakte nydelig og var perfekte sammen med litt nøkkelost.Om du vil prøve trenger du følgende;

                 300g mel                    /             300g de harina
           0,5ts bakepulver              /   0,5 cucharadita de levadura royale
              en klype salt                  /            un pincho de sal
                175g smør                  /         175g de mantequilla
            75g parmesan                /     75g de queso parmesano
     2ss frisk hakket rosmarin     /         2 cucharas de romero
            2 eggeplommer              /            2 yemas de huevo

Sett ovnen din på 175 grader.Først hakker du opp den friske rosmarinen din,ta vekk de groveste greinene og bruk bare "bladene". Jeg er ingen hakkeekspert så jeg synes det er lettere å bruke kjøkkensaksa. Deretter river du parmesanosten din på ett rivjern til du har 75g ferdig revet ost.  Begynn så med å blande mel,bakepulver og salt i en stor bakebolle. Ha i smøret ,som bør være romtemperatur,og smuldre det sammen til blandingen ligner brødsmuler.
  Tilsett så den revede parmesanen, hakket rosmarin og de to eggeplommene og bland det hele sammen til det samler seg til en fast deig.
Ha så deigen på ett melet bakebord og kjevl den ut til den er ca 3 mm i tykkelsen. Bruk kakeformer og trykk ut passe store kjeks, i annledning Valentines dagen brukte jeg selvfølgelig hjerteformer denne gangen. 
Ha kjeksene over på en bakepapirkledt stekeplate og stek dem midt i ovnen på 175 grader, i 8-10 minutter.Du kan legge dem ganske så tett i tett på bakeplaten da de hverken hever seg mye eller sklir ut under steking.
 Kjeksene skal ha en gyllen farge når de er ferdige. Legg kjeksene så over på rist ved hjelp av bakepapiret og la dem avkjøles helt. La dem ligge litt på bakeplaten før du flytter på dem ,de er vedlig skjøre når de kommer ut av ovnen.
Smaker nydelig og passer godt til litt skarpe oster. Litt Manchego ost som tilbehør ble fort en favoritt her i huset. Kjeksene holder seg i en 7-9 dager i en lufttett boks.
 Fine som vertinnegave med ett lite stykke ost ved siden av,om du skulle bli bedt bort på Valentines. Passer også fint som forrett eller som mellomrett om du har middagsselskap.Håper du ble fristet!
                               Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario