domingo, 3 de febrero de 2013

Valentine nutella knekk

Tar en pause i kakeoppdateringene og setter litt fokus på Valentines Day her på bloggen. Jeg er en håpløs romantiker og synes det er topp med Valentines Day, til tross for alle protester om at vi ikke burde trenge en dag til å feire kjærligheten på. Men hvorfor ikke lurer jeg da, vi feirer da alt mulig annet så hvorfor kan vi ikke ha en dag dedikert til kjærligheten.
 Så om du ikke liker hjerter og sukkersøte rosa bakverk, bør du nok holde deg unna bloggen her ett par ukers tid. Først ut kommer en oppskrift som jeg fant på Nutellas spanske hjemmeside. Det stod at det skulle bli kjeks i oppskriften men jeg kaller det heller for Valentine knekk for det var de var veldig tynne og smaken minnet meg om knekk.
De blir nok ikke min favoritt, men så er jeg heller ikke så veldig begeistret for Nutella , men barna i huset spiste villig vekk. Om du vil prøve trenger du følgende;

                            210g sukker     /     210 g de azucar
                            315g nutella     /      315g de nutella
                                 1 egg           /           1 huevo 

Disse er også veldig greie å lage sammen med barna, få ingredienser og fort gjort å røre sammen. Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Mål opp sukker og Nutella og ha dem i bakebollen, pisk på lav hastighet til det er godt blandet.
 Ha deretter i egget og pisk videre i ett par minutter. Bruk deretter en spiseskje til å sette små topper med røre på en bakepapirkledt stekeplate. Pass på å ha stor avstand mellom hver topp med røre for disse flyter utover mens de stekes.
 Jeg satte 9 topper på hver plate og det gikk bra. Hver topp var litt under en spiseskje med røre. Prøvestek gjerne en eller to før du fyller opp bakebrettet ditt. 
Stek dem så i 6 minutter midt i ovnen på 180 grader. Etter 6 minutter kan du ha på kakestrøssel om du ønsker det, vi brukte små hjerter denne gangen i annledning Valentines dagen. Sett dem inn i ovnen i ytterlige 2 minutter , slik at den toltale steketiden blir på 8 minutter.
La de så avkjøles en stund på bakeplaten før du legger dem over på rist. Så er det bare å nyte, som sagt litt for søtt etter min smak , men jeg skulle tro at om du er Nutella fan eller under en viss alder , vil disse falle i smak.
 Kanskje noe å gi bort til en du setter pris på til San Valentine, til en god venn, til naboen eller til postmann for den saks skyld. Håper du vil følge Valentines baksten min videre,fortell meg gjerne hva du synes da blir jeg veldig glad.
                            Ha en strålende søndag videre!

1 comentario:

  1. porfavor, me puedes enviar la receta en castellano?
    Tienen una pinta deliciosa
    8) gracias

    ResponderEliminar