miércoles, 28 de noviembre de 2012

Bjørnebærkake

Plukket flittig bjørnebær mens vi var på ferie i sommer og da jeg åpnet fryseren her forleden dag på jakt etter noe godt til middag, tok jeg opp en boks med bjørnebær også. Planen var at det skulle bli dessert , men jeg endte opp med en saftig og utrolig god bjørnebærkake,slett ingen dårlig erstatning.
Strengt tatt går det utmerket å servere den som dessert med en kule vaniljeis til for eksempel.Fin å varme seg på nå som kveldene blir lange og kalde. Varmende er også temaet for Månedens søtsak hos bloggen Søta saker så dette blir mitt bidrag denne gangen.
 Om du vil prøve trenger du;

         175g smør             /        175g de mantequilla
  175g brunt sukker         /       175g azucar moreno
         250g mel                /            250g de harina
      2ts bakepulver          /     2 chucaraditas levadura
        0,5ts kanel              /    0,5 chucaradita de canela
           2 egg                   /                  2 huevos
          1 pære                  /                   1 pera
   300g bjørnebær         /              300g de moras

Sett stekeovnen din på 175 grader. Begynn med å vispe sammen smør og brunt sukker, la det piskes en god stund til det blir luftig og lett. Mens det piskes skreller du pæren din og deler den i små biter. Pisk egget ditt , i en annen bolle blander du sammen kanel,hvetemel og bakepulver. Deretter tilsetter du de piskede eggene og melblandingen din annenhver gang i smørblandingen din , samtidig fortsetter du å piske videre.                                                                                                         
 Når alt er godt blandet slår du av maskinen din og rører forsiktig inn den oppdelte pæren og bjørnebærene i røren din.
Bjørnebærene dine kan godt være frosne,det gjør ingenting. ha bakepapir i en brødform og hell røren din opp i den,når deigen har satt seg i formen strør du over en spiseskje eller to med brunt sukker. Kaken stekes så ,på 175 grader på nederste rille i ovnen ,i 60-70 minutter.
 
Røren får en nydlig rosa farge når du rører inn bjørnebærene, vakkert å se på .Bruk en kakepinne får å sjekke om det er ferdig. kaken blir utrolig saftig og godt, den holder seg godt i flere dager, men mest sannsynlig forsvinner den raskere enn det, her i huset ble den bare 1 dag gammel.
Siden den forsvant fort fra kjøleskapet her vet jeg ikke hvor godt den egner seg til å fryses. Om du prøver det kan du kanskje fortelle meg det her inne på bloggen.
                                                       
Så gjenstår det bare å koke seg en kopp kaffe eller godt te, tenne stearinlys, krype under ett varmt og godt teppe og nyte de lange kveldene vi har nå. Varmende og godt.
                         Ha en fortreffelig kveld videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario