lunes, 12 de noviembre de 2012

Brownie med Baileys

Her kommer mannens favoritt når det gjelder kaker som inneholder sjokolade. Han kan spise til han blir kvalm for så en halv time senere spise enda litt. Så denne oppskriften på brownies kommer med advarselen om at den er sterkt vanedannende og har uforskammelig høyt sukkerinnhold.
 Om du liker å leve litt risikabelt , trenger du følgende for å prøve:

           300g smør               /           300g de mantequilla
   200g 70% sjokolade     /      200g de 70% chocolate negro
   100g kokesjokolade     /                100g de chocolate
               6 egg                 /                       6 huevos
           7dl sukker              /                  7dl de azucar
              6dl mel                /                  6 dl de harina
          2dl Baileys             /                  2dl de Baileys
       100g valnøtter          /           100g de nueces de Calefornia

Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele, når det er gjort blander du inn den mørke sjokoladen din i smøret og rører godt til det hele smelter og du har fått en jevn blanding , deretter lar du blandingen avkjøles litt. I mellomtiden  hakker du kokesjokoladen og valnøttene dine i små biter.
 Deretter rører du sammen eggene og sukkeret for hånd, det er litt tungt men da får man jo trenet litt armmuskler. Det blir en veldig tykk blanding , men det er slik den skal være.Rør så inn den avkjølte smørblandingen og deretter hvetemelet.
 Nå blir det virkelig tungt, men denne røren krever litt muskelarbeid og kan ikke lages i kjøkkenmaskin. Rør det hele jevnt før du rører inn Baileys, helt til slutt vender du forsiktig inn den hakkede kokesjokoladen og valnøttene. Hell så over i en bakepapirkledt, 30x40 langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 35- 40 minutter, steketiden avhenger noe fra ovn til ovn så prøv deg litt frem.
 La kaken avkjøles en stund i langpannen før du løfter den ut ved hjelp av bakepapiret. Skjær i passe store biter og server gjerne med litt vaniljeis om du vil ha enda noen kalorier med på kjøpet.
Hva som er passe store biter er opp til deg men husk at dette er veldig mektige saker,  type overdose sjokolade. Brownisen blir deilig mørk i fargen og akkurat passe myk i midten. Hva kan man ikke like med denne kaken egentlig, sjokolade og Baileys hvem liker vel ikke det?
 Kaken holder seg godt i plast i kjøleskapet noen dager , om det mot formodning skulle bli noe igjen. Kaken er også fin å fryse , jeg fryser den alltid i biter og hiver den inn i ovnen på 200g  i 5 minutter når den skal tines , da blir den som nystekt igjen.
Ha en fin dag videre og enjoy!
                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario