domingo, 2 de septiembre de 2012

Plommechutney

Var så heldig å få en hel kasse med frukt og grønnsaker fra grønnsakshagen til en som  mannen kjenner, hjem i hus på fredag ,så lørdagen gikk med til sylting av både grønnsaker og bær ,mange vellykkede resultater ble det, og dere skal selvsagt få se resultatene her på bloggen fremover.Først ut er plommechutneyen som ble utrolig god.
  Dessuten er uken utfordring på Matbloggsentralen sylting, så da får dette bli ett av mine bidrag.Stem gjerne på meg jeg er bidrag nummer 28 . Du kan vinne fine premier om du stemmer , så stem ivei!
Stikk foresten innom Matbloggsentralen uansett, der er det mye inspirasjon og gode oppskrifter å hente. Men tilbake til plommechutneyen, om du vil prøve trenger du følgende;

500g  røde plommer     /        500g de ciruelas rojas
        500g eple              /            500g de manzana
         500g løk               /              500g de cebolla
      500g tomat             /               500g de tomate
    1 hvitløksfedd           /                1 diente de ajo
 10g frisk ingefær        /          10g de jenjibre fresco
2,5 dl hvitvinseddik     /       2,5dl  vinagre de vino blanco
      250g sukker          /                 250g de azucar


Begynn med å vaske alle ingrediensene dine godt. Deretter skreller du eplene dine og fjerner kjernehuset. Fjern steinene fra plommene , rensk løken og hvitløken. Finn så frem en god kniv og begynn å kutte. Kutt plommene , løkene, eplene, tomatene og hvitløken i biter.
 Ha alt i en ganske stor tykkbunnet kjele, ha over 2,5dl hvitvinseddik og kok det hele opp. Skru så varmen på plata ned litt og la det koke til alt er mørt. Det tok nesten en time for meg , men jeg brukte noen veldig harde og sure epler som gjorde at det tok litt lenger tid denne gangen, men normalt bruker det å holde med en halvtime. Når alt er mørt tilsetter du sukkeret og rører det godt inn før du lar det hele koke videre.
 La så chutneyen koke til den blir tykk og fin i konsistensen, på svak varme, du kan regne med at det tar ca 1 til 1,5 timer. Jeg liker min veldig tykk og litt syltetøyaktig så jeg lar den stå i 1,5 timer eller litt lenger.
 La chutneyen avkjøles litt før du har den over på tette og rene glass. Passer godt som tilbehør både til kjøtt og kylling, spesielt godt til vilt. Oppbevar glassene tørt og kjølig. Mener å huske at jeg fant denne oppskriften i ett blad fra opplysnings kontoret for frukt og grønt for mange år siden, men er ikke sikker da jeg bare har selve oppskriften limt inn i kokeboka mi. Uansett veldig godt er det og min absolutte favorittchutney. Kjøper du noen ekstra fine glass blir det fort en fin vertinnegave om du skulle bli bedt bort utover høsten. Du får circa 4 vanlige syltetøyglass ut av denne oppskriften.
                                       Ha en fin søndag videre!

3 comentarios:

  1. Helene no está tan mal, para no llevarte bien con la tecnología, no esta nada mal...y las fotos abren el apetito.

    saludos

    ResponderEliminar