jueves, 6 de septiembre de 2012

Sursøte syltede grønne spisspaprika

Med i kassen med grønnsaker jeg plutselig fikk i hus forrige helg var det flere kilo med grønn spisspaprika,eller pimiento Italiano som den kalles på spansk. Lette meg frem i noen gamle kokebøker jeg hadde og fant en oppskrift på sursøt syltet paprika. Det stod imidlertid ikke noe om farge eller type paprika i oppskriften, kanskje det bare fantes en type paprika i Norge for rundt 60 år siden når boken ble trykt ,ikke vet jeg, saken er at jeg tok sjansen på å bruke min grønne spisspaprika.
 Resultatet ble slett ikke værst og det er nok ikke siste gang jeg prøver denne oppskriften,den skal testes ut på flere typer paprika. Om du vil prøve trenger du følgende;

       500g paprika              /           500g de pimientos
         1/2 ss salt                 /          1/2 chucarada de sal
   3,5 dl hvitvinseddik        /       3,5dl vinagre de vino blanco
         0,5dl hvitvin              /            0,5dl de vino blanco
         50g sukker              /                 50g de azucar
      7g hele pepper           /          7g de pimienta en grano
      2 laubærblad             /                2 hojas de laurel
          6dl vann                /                     6dl de aqua

Begynn med å skjære stilken av paprikaen din, ta vekk alle frøene og skjær dem så i strimler.
 I en ganske stor kjele koker du så opp en halv liter vann med 1dl av hvitvinseddiken din. Akkurat når det begynner å koke har du oppi den oppskjærte paprikaen og lar det hele koke i to minutter, vend om av og til.Hell av vannet og la paprikaen dryppe av seg i ett dørsslag.
 Når paprikaen blir så kald at du kan ta i den, har du den over på rene glass, jeg fikk to mellomstore syltetøyglass av oppskriften denne gangen. Deretter har du resten av ingrediensene i en kjele, det vil si resten av hvitvinseddiken,resten av vannet, laubærbladene,hvitvinen,sukkeret og pepperkornene.
 Nå gjelder det å følge med godt, akkurat når blandingen når kokepunktet tar du kjelen av varmen og fyller opp glassene med paprikaen i ,slik at paprikaen blir helt dekt med væske.Skru på lokk og oppbevar kjølig og mørkt. Vet ikke helt hvor lenge disse holder da mine allerede er spist opp. Godt i salat, på brødskive med leverpostei(ja helt sant ) ,på toast med litt olivenolje, sammen med pate, ja kort sagt hva du måtte kunne komme på. Smak og behag, jeg ble ihvertfall veldig fornøyd, men så skal det være sagt at jeg er glad i sursøtt,prøv da vel.
   
                                        Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario