miércoles, 18 de mayo de 2011

Tur til Galicia

Litt manglende oppdateringer her inne i det siste, det bakes og kokes fortsatt her i heimen , men vi har vært ute og fartet litt og eller har det vært mye på programmet, men nå er jeg sterkere tilbake. Forrige helg tok vi en langhelg i Galicia, nord spania, min kjære svoger deltar nemlig i det spanske mesterskapet i quads og han skulle kjøre løp der. Vi benyttet sjansen til å ta en liten pause ifra hverdagen og nyte god sjømat. Galicia er nemlig kjent for sin sjømat og storslåtte natur. Det ble en fin tur med mye god mat, noen av rettene vil nok dukke opp her på bloggen etterhvert, og her får dere noen glimt. Så ett ferietips til dere der i nord, Galicia er vel verdt ett besøk.Vi besøkte den berømte katedralen i Santiago de Compostela. Imponerende og vakkert.
Den gamle bydelen rundt katedralen var fin å spasere rundt i, og det krydde av små restauranter og fortauscafeer med mye godt på menyen. Det ble også delt ut masse smaksprøver fra de forskjellige bakeriene i gatene , farlig mye godt å prøve.

Uten mat og drikke duger som kjent heltene ikke, så vi slo oss ned på en restaurant og bestilte diverse retter, alt smakte like godt og vi koste oss i sola med maten.

Første mann ut var mainerte blåskjell, nydelig

 En god nummer to var ferske percebes, store, fine og rett fra havet samme morgen ble vi fortalt. Tredje rett var frityrstekt blekksprut med chips, 3 snart 4 åringens favoritt og også veldig godt.

Santiago er også kjent for en kake som heter Tarta de Santiago , lover å komme tilbake med oppskrift, men denne gangen fikk en ferdigkjopt en bli med hjem i kofferten, noen ganger er det enklest med ferdig vare.


Vi kjørte også turer litt utenfor Santiago og fikk se vakker natur .
  Er du i Galicia må du spise Pulpo - blekksprut, den er verdenskjent og skal tilberedes på en spesiell måte. Damene som har derisen på dette kalles for pulpeiras, litt vanskelig å oversette til norsk , men det ville bli noe sånt som blekksprutise. Disse damene kan sine saker og det er en opplevesle å se dem forberede blekkspruten og koke den.
Det er store blekkspruter vi snakker om, her er en ukokt rett fra havet.

I kjelen , det blir en nydlig rodfarge på kokekraften og potetene som serveres sammen med blekkspruten kokes i denne kraften og blir røde de også.

Glemte helt å ta bilde da blekkspruten endelig kom på bordet , men godt var det , det kan jeg love dere. Håper dere har hatt glede av mitt lille reisebrev. Ha en matglad dag videre!

1 comentario:

  1. Så koselig, Helene! Det ser skikkelig koselig ut - har hørt mye bra om Galicia jeg også. Ikke at den pulpo'n ville funnet veien til min tallerken, men :P
    Har store planer om nord-Spania til sommeren, så det er flott om du kan anbefale noe, og evt. legge ut reisebrev her på bloggen din :))
    God klem fra Monica

    ResponderEliminar