jueves, 19 de mayo de 2011

Stekt laks, bønnestuing og glasert nypoteter

Prøver å spise fisk ihvertfall 2 ganger i uka her i huset og laks er en gjenganger og kanskje mannens favoritt. Jeg liker som sagt min fisk servert med saus , denne gangen fikk det bli stuing. En godt og lettvint rett som passer like godt til hverdags som til fest.

Til 2 sultne personer trenger du;

         4 laksefileter                    /        4 filetes de salmon
    300g grønne bønner            /     300g de judias verdes 
       ca 10 nypoteter                /     10 patatas de guarnicion
            1/2 sitron                      /                   1/2 limon
       philadelpia ost                  /           queso philadelphia
                melk                         /                      leche
                 mel                          /                     harina
                smør                         /                 mantequilla
                 salt                          /                        sal
              pepper                      /                    pimienta
           muskattnøtt                 /          nuez moscada molida
            hvit pepper                /               pimienta blanca
   ulike krydder og urter        /             especies variadas

Begynn med å vaske de grønne bønnene, deretter deler du dem i tynne "skiver" og har dem i en kjele med kokende, lettsaltet vann. La de koke i ca. 7 min ,de skal ikke være helt møre men ha litt tyggemotstand. Mens bønnene koker vasker du nypotetene godt, deretter går de samme vei som bønnene , opp i en kjele med kokende, lettsaltet vann. La de koke i ca.25 min .Koketiden kommer litt ann på størrelsen på potetene selvfølgelig så du må kjenne deg frem. Når bønnene er ferdigkokt siler du av vannet og setter dem til side. Så har du litt smør i kjelen , smelter det og har oppi hvetemel, spe ut med melk - du lager altså en vanlig hvit saus, men la den være ganske tykk.

Smak til med revet muskattnøtt, salt og pepper, ha deretter de grønne bønnene opp i sausen og la det stå på svak varme til du skal servere. sausen vil tykne underveis og du får en kjempegod stuing. I en liten bolle har du ca. 2 ss smør, så tar du det du liker og har av krydder og urter i skapet og rører det inn i smøret. Jeg brukte gressløk, timian, hvit og sort pepper, herbamare urtekrydder, tørket dill og litt hvitløk.Sett bollen til side mens du krydrer laksen med litt salt og pepper og skviser over litt sitronsaft. Stek den på middels varme ett par minutter på hver side. Hell vannet av potetene og legg dem i bollen med kryddersmøret. Rør rundt til smøret smelter.

 Anrett så på tallerken ,legg en klatt philadelphia ost og en sitronskive på toppen av laksen og hell resten av kryddersmøret over potetene.
            Enjoy, det smaker veldig godt. Ha en fin dag videre!  

No hay comentarios:

Publicar un comentario