jueves, 26 de mayo de 2011

Kylling og nudel wok

Wok er enkelt og greit , det går fort å lage når woken er varm og ikke minst smaker det veldig godt. En viktig ting er å ha alle ingrediensene ferdig kuttet før du begynner stekingen for det går unna i en fei når du først begynner.

Om du vil prøve denne kylling og nudelwoken trenger du;

      ca. 300g kyllingfilet               /     ca. 300g de pechuga de pollo
         1 pakke nudler                   /          1 paquete de tallarines
            1/2 squash                      /                  1/2 calabacin
             2 gulrøtter                      /                    2 zanahorias
                1/2 løk                        /                      1/2 cebolla
           1 hvitløksfedd                /                   1 diente de ajo
     3 soltørkede tomater         /                  3 tomates secos
        litt fersk ingefær              /          un poco de jenjibre fresco
1 boks med bambusskudd   /         1 lata de brotes de bambu
      1/2 rød paprika                /                  1/2 pimienta rojo
    4-5 ss creme fraiche        /      4-5 chucaradas de creme fraiche
           soja saus                    /                       salsa de soja
               salt                          /                                sal
            pepper                      /                            pimienta
    olivenolje til steking         /                      aciete de oliva

Det første du gjør er å koke opp nudlene dine etter annvisningene på pakken. Nudler skal som regel ligge litt i vannet før de er klare så mens de godgjør seg  i vannet begynner du med å gjøre klar grønnsakene dine, vask og skrell dem først.

  
Når nudlene er ferdig kokte heller du dem over i ett dørsslag og lar de renne godt av seg. Så kommer selve jobben , del absolutt alle ingrediensene opp i strimler. Jeg pleier å bruke ostehøvelen og rive squashen og gulrøttene, det blir akkurat passe tykkelse for woking. Ingefæren rives på den fine delen av råkostjern. Deretter er det bare å varme opp woken med en klunk olivenolje oppi.
Om du ikke har wok går det også fint å bruke en stor stekepanne, men det kan kanskje bli litt "trangt" i en stekepanne så mulig du da må wokke i to omganger. Eller om du kanskje vil invistere i en wok kan jeg annbefale min, den er fra IKEA og kostet ikke stort da jeg kjøpte den for 5 år siden, den fungerer utmerket , så noen ganger kan faktisk billig også være bra.
Woken skal være glovarm når du begynner, vær forsiktig så du ikke brenner deg på oljen , det kan skvette litt. Ha først oppi kyllingen , krydre den med salt og pepper, rør rundt i woken slik at kyllingen din blir godt stekt på alle sider, jeg liker min med en litt brun stekeskorpe på. men hvor godt du steker dem er opptil hver enkelt.
Når kyllingen er ferdigstekt tilsetter du resten av ingrediensene i rask rekkefølge, begynn med den revne ingefæren, soltørket tomat ,hvitløk og løken. Når det har stekt med en liten stund har du oppi bambusskudd, squash, paprika og gulrøtter. Når grønnsakene dine begynner å bli litt myke er det tegn på at woken er nesten klar, de skal ikke bli helt myke men ha litt tyggemotstand,  ha da  oppi de avrente nudlene. Over det hele helles sojasaus etter smak og 4-5 ss creme fraiche røres også inn, pass på så det ikke blir for salt noen sojasauser er nemlig veldig salte.

Etter ett minutt eller to er nudlene varme og middagen er klar til servering. Bare å legge pent opp på en tallerken og servere. Dette blir en ganske stor porsjon , det holdt fint til 4 voksne personer, men det avhenger litt av hvor stor nudel pakken din er. 
                             Enjoy og ha en fin torsdag videre!
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario