lunes, 12 de febrero de 2018

Valentines jordbærkake

Da nærmer det seg Valentines dagen og i den annlednig byr jeg i dag på en langpannekake perfekt til å dele med mange gode venner,arbeidskollegar ,naboer eller hvem du nå vil sette litt ekstra pris på ,på den store dagen. Smaker nydelig av jordbær og er virkelig supermyk og god.Den er lettbakt også slik at du kan bruke tiden din på andre Valentines forberedelser.

Frostingen er også til å "die for" så her er det bare å sette igang med å bake slik at du kan glede mange på Valentinesdagen.Om du vil prøve deg på denne langpannekaken trenger du følgende ingredienser;

Til selve kaken;

              225g mykt smør              /            225g de mantequilla
                  400g sukker                /                 400g de azucar
                  2 store egg                 /                2 huevos grandes
                    4,5dl mel                   /                  4,5dl de harina
                 5ss maizena                /                 5cda de maizena
         5ss jordbærgeleepulver      /         5cda de polvo gelatina fresa
                1ts bakepulver              /           1cdta de levadura royale
                 en klype salt                /                  un picho de sal
                    2 dl melk                  /                     2dl de leche
                 3ss sitronsaft               /            3cda de zumo de limon
                 100g jordbær                /                 100g de fresas

Til frostingen;

                  110g smør                  /                  110g mantequilla
            220g philadelfiaost           /              220g queso philadelfia
            2ts vaniljeekstrakt            /            2 cdtas extracto de vanilla
              ca 500g melis                /                  ca 500g azucar glas
      2 ss jordbærgelee pulver      /            2cda de polvo gelatina fresa

Begynn med å piske smøret ditt til det blir luftig og mykt,pass på at det er romtemperert. Ha deretter i sukkeret litt etter litt mens du pisker videre.
Det neste du gjør er å blande sitronsaften med melken din og lar den så stå på kjøkkenbenken i 5 minutter. Det ser ut som den skiller seg men det er helt normalt. Sikt deretter mel,geleepulver,maizena og bakepulver .Ha deretter i sitronmelken din i smørblandingen mens du fortsatt pisker på lav hastighet.
Ha så i den nå siktede melblandingen din litt etter litt. Du vil nå se at kakerøren din skifter farge til rosa,dette på grunn av fargen i geleepulveret ditt.
Når alt er godt pisket sammen har du i de friske jordbærene dine i røren, skjær dem opp i små biter og rør dem inn. Pass på å ikke overpiske røren din også ,pisk bare akkurat til røren er godt blandet og på lav hastighet.
Ha deretter røren over i en bakapapirkledt langpanne på 23x33 cm og fordel den jevt utover ved hjelp av en slikkepott.Jordbærkaken stekes så midt i ovnen på 180 grader i 35-45 minutter.
Følg med underveis og bruk en kakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,kakenålen skal komme tørr ut igjen. Hvor lenge du må ha kaken i ovnen kommer litt ann på ovnen din men følg med mot slutten av steketiden så skulle det ikke være noe problem.Ha kaken over på rist slik at det avkjøler seg når den er ferdig stekt.
Mens kaken din avkjøles så pisker du i sammen frostingen til kaken din. Det er også veldig enkelt, ha romtemperert smør og philadefiaost i bakebollen din og pisk det sammen. Ha i vaniljeekstrakt og jordbærgeleepulveret. Deretter har du i melisen din litt etter litt til du får en silkemyk og smakfull frosting. Se ann melismengden din og smak deg frem.
Spre deretter frostingen over den avkjølete kaken og dekorer deretter med sjokoladehjerter og stjerner om du ønsker det.Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte,smaker deilig friskt av jordbær og jeg syntes det er en super kake å dele med noen du er glad i.Rosa er jo også en romantisk farge så altså en super Valentineskake.Håper du fikk lyst til å bake denne til Valentine og dele med noen du er glad i.
Ha en fin mandag!No hay comentarios:

Publicar un comentario