miércoles, 7 de febrero de 2018

Valentines; Hjerteformede peanøttsmør kjeks

Både Valentines dagen og morsdagen lurer like rundt hjørnet nå og kanskje det kan være en ide å gi bort litt hjemmebakte hjertekjeks både til mamma eller til en du setter pris på eller kjæresten. Jeg er jo litt over gjennomsnittet innteressert i baking og har deretter en masse former,utstikkere etc som kanskje ikke alle har tilgjengelig,så derfor får dere i dag en oppskrift som kan lages uten noe som helst bakeutstyr.
Disse er dessuten kjempegode og fikk bein å gå på her i huset ,så jeg må nok bake nok en porsjon slik at jeg har noe å gi bort til Valentines. Om du vil prøve deg på disse hjerteformede peanøttsmør kjeksene trenger du følgende ingredienser til ca 24 kjeks;

           120g brunt sukker         /           120g de azucar moreno
                100g sukker             /                   100g de azucar
                 115g smør               /                115g de matequilla
          150g peanøttsmør         /         115g de crema de cacahuete
                 1 stort egg               /                    1 huevo grande
          0,5ts vaniljeekstrakt        /        0,5 cdta de extracto de vanilla
              1ts bakepulver            /            1cdta de levadura royale
                 ca.3dl mel                /                  ca 3dl de harina

Smelt smøret ditt, ha det deretter i en bakebolle sammen med det brune og det hvite sukkeret ditt. Pisk det godt sammen.
Ha deretter i peanøttsmøret ditt,vaniljeekstrakten og egget. Pisk alt sammen til du får en kremete kosistens. Det spiller ingen rolle om du bruker peanøttsmør med eller uten klumper, jeg brukte det jeg hadde hjemme som var peanøttsmør med "chunks" i,det vil si små peanøttbiter.
Ha i bakepulveret og deretter melet ditt litt etter litt, det kan hende du trenger litt mere enn 3 dl mel, du må se det ann, deigen blir litt kornete så du må kna den sammen med hendene til slutt. Du får en fast litt seig deig.
Deretter deler du deigen opp i 24 like store deler,trill så hver del til en kule som du legger på en bakapapirkledt bakeplate med litt god avstand mellom hver.
Deretter trykker du kulene flate med ett glass før du former hjertene. Bruk en kniv og skjær ett hakk i sirkelen din.
Skyv hakket litt fra hverandre og form ett hjerte ved å lag en tupp i den andre enden av sirkelen.Deretter tar du en gaffel og lager mønster i kryss ved å trykke gaffelen ned i deigen i kryss. Veldig dårlig forklart men jeg tror du skjønner hva jeg mener ved å se på bildene her.
Deigen er veldig enkel å forme så det skulle ikke by på større problemer å lage hjertene. Deretter stekes de midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter. Vær obs på at de er myke selv når de er ferdig stekte så la de ligge litt på stekeplaten å avkjøles før du flytter dem over på rist.
Så er det bare å nyte, jeg har tenkt å pakke noen inn i cellofanposer å gi bort på Valentines dagen.Mamma ser jeg ikke på morsdagen så hun får ha dem tilgode. Jeg er sikker på at du kjenner noen som ville bli glad for en pose med hjemmelagede kjeks.
Og om du ikke er fan av Valentinesdagen så kan du fint steke kjeksene etter å ha trykket dem flate med ett glass da får du runde kjeks. Håper du fikk lyst til å bake litt for å glede noen nå, titt også innom her snart igjen det kommer flere tips til Valentins og morsdagen.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario