lunes, 22 de enero de 2018

Havrebrød

 Mandag og hverdagen er over oss igjen og dermed skal den berømte matpakka smøres i de tusen hjem. Her kommer oppskriften på ett supert havrebrød som er saftig og holder seg fint i matpakka. Det smaker nydelig og er absolutt ikke vanskelig å bake det tar bare litt tid, men det er mest tid til heving og da kan man jo fint gjøre noe annet i mellomtiden.
Av denne oppskriften får du to brød og ett av disse kant fint fryses ned om du ikke skulle spise opp begge to med en gang.Jeg mener at jeg skrev ned orginaloppskriften ifra Brød og korn, men med alle de oppskriftene jeg skribler ned overalt er jeg ikke helt sikker.Uansett om du vil bake to nydelige havrebrød trenger du følgende ingredienser;

Til å legges i bløt;

           6dl lunkent vann           /               6dl de aqua
    300g lettkokte havregryn     /     300g de copos de avena
        150g grovbakst mel         /      300g de harina integral
             100g havrekli              /    100g de salvado de avena

Til selve deigen;

            750g hvetemel             /             750g de harina
                  2ts salt                   /               2cdtas de sal
               2ss sukker                /              2cda de azucar
            0,5dl olivenolje             /        0,5dl de aceite de oliva
                 4dl melk                 /                 4dl de leche
                50g gjær                 /           50g de levadura fresca
                    egg                     /                       huevo

Begynn med å ha havregryn,grovbakstmel og havrekli i bakebollen din. Ha deretter i det lunkne vannet mens du elter på lav hastighet.
Elt det hele godt sammen og dekk så til bakebollen med plastfolie. Du skal ha en veldig klissete deig som nå skal stå å svelle på kjøkkenbenken i 20 minutter.
Når de 20 minuttene har gått smuldrer du gjæren din opp i melken din,som også bør være lunken,deretter har du den i bollen med det som har vært bløtlagt. Elt videre med eltekroken på maskinen din og ha i olje ,salt og sukker.
Til slutt har du i hvetemelet ditt og elter godt i bakebollen din, deigen din vil fortsattt være litt klissete men det er slik den skal være.Dekk til bakebollen med plast igjen og la deigen stå til den har hevet til dobbelt størrelse ca 45 minutter.
Når deigen har hevet til det dobbelte deler du den i to like store deler og former to avlange brød,som du legger i 2 smurte brødformer.Deretter skal de igjen dekkes til og settes til heving på ett lunt sted til de får dobbelt størrelse,det tar ca 30-40 minutter.
I mellomtiden varmer du opp ovnen din til 220 grader. Når brødene er ferdig hevet skjærer du ett par snitt i hvert brød med en skarp kniv. Deretter pensler du brødene dine med sammenpisket egg og strør over litt havregryn.Stek deretter brødene nederst i ovnen i ca.40 minutter.
 Bank på brødene på undersiden om du er usikker på om de er ferdig stekte,du skal høre en hul lyd ,da er de ferdig stekte. Ha brødene over på rist for avkjøling og gjør deg klar til å nyte ferskt havrebrød,jeg lover deg at det smaker nydelig.
Som sagt kjempegodt til matpakka og også ideelt til frysing,så her er det bare å starte med bløtlegging og komme seg ut på kjøkkenet. Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet.
Ønsker deg en fin start på uka og håper du går klar av stormen som er ventet i hjemlandet.Ha en super uke og titt innom meg snart igjen, det setter jeg pris på.
Happy Monday!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario