2dl fløte / 2dl de nata
200g sukker / 200g de azucar
2 eggeplommer / 2 yemas de huevo
330g mel / 330g de harina
melis / azucar glace
Begynn med å skille eggeplommene dine ifra eggehviten. Eggehviten kan du spare å lage marengs av om du ikke vil kaste den. Pisk deretter eggeplommene dine godt sammen med fløten din.
Ha deretter i sukkeret og pisk videre til alt sukkeret har løst seg opp.Ha så i melet litt etter litt og pisk til det hele samler seg til en veldig klissete deig. Legg bakepapir på en stekeplate og gjør deg klar til den klissete delen av jobben.
Som sagt så får du en klissete deig som du nå skal rulle kuler av ,men det løser du enkelt ved å fukte hendene dine litt før du ruller kulene sammen.Da setter de seg ikke fast i hendene sine. Legg dem på bakepapiret og trykk dem litt flate med fingrene.De kan ligge ganske så tett på bakeplaten da de ikke siger noe særlig ut under stekingen.
Stek fløtekjeksen midt i ovnen på 170 grader varmluft i 15-20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden ,fløtekjeksen skal få en gyllen kant, da er de ferdige. La de avkjøles på rist.
Fløtekjeksen kan fint nytes slik de er ;"au natural", eller du kan strø over melis slik som jeg gjorde.Pass da på å strø over melisen med en gang du tar dem ut av ovnen slik at melisen fester seg til kjeksen.
Veldig enkelt og veldig gode ble disse ,så jeg annbefaler deg å prøve om du har en fløteskvett stående i kjøleskapet.Håper du titter innom meg her senere i uken også, det setter jeg pris på .
Ha en fin bakedag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario