lunes, 26 de junio de 2017

Kiwi iskake

Hjelpes meg juni er snart over og nå begynner det vel å lukte sommerferie for de fleste,om du ikke allerede har begynt på ferien da. Vi fortsetter ut denne måneden med iskake temaet her på bloggen og i dag får du en nydelig kiwi iskake. Den smaker supergodt,til og med mannen i huset som ikke liker kiwi spiser denne,så bare å bake på, du kommer ikke til å angre.
Oppskriten på denne mener jeg å huske kom ifra ett blad ,det er en av de første oppskriftene jeg har skrevet ned i min oppskriftsbok,så denne har blitt bakt mange ganger. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser;

       6 digestive kjeks             /             6 galletas Digestive
               3 egg                     /                     3 huevos
           2 dl sukker                 /                 2dl de azucar
     125g marscapone           /          125g de queso marscapone
              3dl fløte                   /                  3dl de nata
           3 store kiwi                 /               3 kiwis grandes

Begynn med å male digestivekjeksen din til ett fint mel i en foodprossesor. Ha deretter bakepapir i en brødform og ha all digestivekjekspulveret utenom 50 g i bunnen på brødformen.Fordel det jevnt utover.
Deretter skreller du og kutter opp kiwiene dine,kjør dem så til pure med en stavmikser. Er kiwiene dine små så bruk 4 stykker istedet for 3.
Ha så sukkeret sammen med de 3 eggehvitene dine i bakebollen og stivpisk dem. Du kan med fordel ha i sukkeret litt etter litt.
I en annen bolle har du de 3 eggeplommene dine sammen med Marcaponeosten din. Pisk det hele godt sammen for hånd,pass på at Marscaponeosten din holder romtemperatur, det gjør jobben mye lettere.
Til slutt pisker du kremfløten din stiv i en tredje bolle. Bland så sammen den stivpiskede kremfløten sammen med eggehvitene dine,før du til slutt rører inn osteblandingen din.
Når det hele er godt blandet har du i de moste kiwiene dine og resten av kjekssmulene. Rør det hele godt sammen igjen.
Ha så røren over kjekssmulene i brødformen din og bruk en slikkepott til å jevne det ut på toppen. Sett deretter brødformen minst 5 timer i fryseren før den er klar til å serveres.
Når den skal serveres lar du den stå på kjøkkenbenken i fem minutter før du velter den over på serveringsfatet. Løft vekk brødformen og dra deretter forsiktig av bakepapiret. Så er det klart til servering,om du vil kan du som meg pynte med litt frisk oppskåret kiwi.
Kaken holder seg fint i fryseren i opp til en uke så denne kan du bake i forveien. Smaker som sagt nydelig friskt og med ett hint av ostekake og kiwi gjør at denne iskaken fort blir en favoritt. Håper du fant inspirasjon til å finne veien til kjøkkenet nå og titt gjerne innom her på bloggen snart igjen.
Ha en super dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario