viernes, 9 de junio de 2017

Fredagstapasen;Spicy morellrøre på chevretoast

Med sommeren dukker det også opp mange nydelige bær og frukter til en hyggelig pris i butikkene og det må man utnytte,sesongen for moreller begynner nå i juni og har du moreller tilgjengelig så annbefaler jeg på det sterkeste å prøve deg på denne ukens fredagstapas,nemlig spicy morellrøre,du kommer ikke til å angre.
Smaker fortreffelig og er en frisk sommertapas som er lett å lage.Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser til den spicy morellrøra;

            130g moreller                 /               130g de cerezas
        2ts eplesidereddik             /     2cdtas de vinagre de manzana
              2ts honning                  /                 2cdats de miel
            3ss olivenolje                 /         3cda de aceite de oliva
  4-6 dråper worchestersaus     /       4-6 gotas de salsa worchester
   1ts provensalske krydder       /       1cdta de hierbas provelzales
     en klype paprikapulver         /           un pincho de pimenton
                    salt                          /                       sal
                  pepper                       /                   pimienta

Til toasten;

                chevre                       /                      chevre
                   loff                          /                   pan Bimbo

Begynn med å rense morellene dine,vask dem og fjern stilken og morellsteinen. Du skal ha 130 gram ferdig rensede moreller.Ha de ferdig rensede morellene i en kjele og ha i alle krydderene,samt eplesidereddik og olivenolje.
Bland det godt og la det stå på kjøkkenbenken i minst 15 minutter eller gjerne lengre.Sett deretter kjelen på platen og la det hele få ett oppkok.La det deretter småkoke i 15-20 minutter til morellene løser seg opp litt og sausen begynner å tykne.
Når den spicy morellrøren er ferdig gjør du deg klar til å montere toasten din.Rist loffen din og skjær en skive av chevreosten din.Skjær ut en toast sirkel og legg på en skive chevre og legg ett par teskjeer med spicy morellrøre på toppen.
Det var det hele,den spicy morellrøren lager seg nesten selv men smaker absolutt fantastisk sammen med chevre.Det holder til ca 15 tapas.En smaksbombe i munnen denne tapasen,så løp å kjøp moreller i butikken nå,eller kanskje du har en snill nabo med ett morelltre i hagen.
Håper du fikk lyst på tapas i dag eller kanskje i løpet av helgen,og falt ikke denne tapasen i smak finner du over 110 forskjellige tapasoppskrifter her på bloggen, der finner du sikkert noe du liker. Nyt helgen og sommeren som er på vei.
Ha en super helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario