lunes, 2 de enero de 2017

Kanelkake med valnøtter

Godt nytt år alle sammen!Da var julen ubønnhørlig over og hverdagen og det nye året 2017 venter oss. Rundt omkring i de tusen hjem tenker jeg at det står rester etter julen både i kjøleskap og kjøkkenskap. Har du som jeg valnøtter igjen etter julefeiringen kan jeg trygt annbefale deg å bruke dem i denne nydelige kanelkaken. Smaker supergodt og er lett å lage.
Dessuten kan det jo være greit å ha noe å kose seg med i dagene fremover så ikke abstinensen etter julegodteri blir altfor stor. Om du vil prøve deg på denne kaken trenger du følgende ingredienser;

                 150g smør              /        150g de mantequilla
                     3 egg                  /                3 huevos
                  2dl sukker             /              2dl de azucar
                    2dl mel                /              2dl de harina
             1ts bakepulver            /     1cdta de levadura quimica
                  3ts kanel                /           3cdtas de canela
         1dl hakkede valnøtter     /        1dl de nueces picadas

Begynn med å smelte smøret ditt og la det avkjøles litt.Kjør valnøttene dine i en foodprocessor til de blir ganske så finmalte.
Sett ovnen din på 175 grader og smør kakeformen din og legg bakepapir i bunnen.Bruk en kakeform som rommer 1,5 liter.Deretter visper du egg og sukker til en tykk eggedosis.
Bland mel,bakepulver og kanel sammen og sikt det ett par ganger. Deretter har du i melblandingen og det smeltede smøret ditt vekselvis i eggedosisen mens du hele tiden pisker videre.
Stopp bakemaskinen din og rør inn valnøttene med en slikkepott,pass på at de blir jevnt fordelt i hele røren din.Ha deretter røren over i den smurte kakeformen og stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 50-55 minutter.
Bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdigstekt,steketiden din vil avhenge litt av hva slags kakeform du bruker.Kaken er ferdig når det ikke henger røre igjen på bakenålen.La kaken avkjøles i 10 minutter i formen før den hvelves over på en rist.
Som sagt en veldig god kake som smaker like godt varm som kald.Kaken kan fint fryses også og den holder seg fint i fryseren i ca 2 måneder.Blir ikke hele spist opp med en gang oppbevar den i en plastpose i kjøleskapet da holder den seg saftig lenge.
Om du skulle ha andre nøtter igjen etter julen kan disse fint brukes også,eller du kan blande flere forskjellige nøtter,smaken vil variere litt men jeg har bakt den i 3 versjoner og alle har falt i smak så det skulle gå fint. Håper du vil være med meg her inne på bloggen i 2017 også,jeg kan love deg ett år med mange spennende oppskrifter.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario