lunes, 30 de enero de 2017

Azaharblomst og kokoskjeks

Aqua de azahar er en smaktilsetning som brukes mye i bakst her i spania, og den er laget av blomstene på appelsin og sitron trær. Det er å få kjøpt i alle daglivarehandler her nede og det dufter alldeles nydelig når du baker med denne.Selve navnet azahar kommer fra arabisk og betyr blomster. Så om du er i spania så kjøp med deg en flaske hjem,og skulle du ikke ha tilgang på azahar vann som det kalles, så kan det fint utelates fra oppskriften.
Kjeksene blir gode uansett. Om du vil prøve deg på disse nydelige azahar og kokoskjeksene trenger du følgende ingredienser;

                  175g smør                  /     175g de mantequilla
                       1 egg                     /              1 huevo
                   40g kokos                 /            40g de coco
             100g brunt sukker          /     100g de azúcar moreno
                    300g mel                 /           300g de harina
                2ts bakepulver             /    2cdta de levadura royale
       0,5ts azaharblomst essens  /   0,5cdta de aqua de azahar
                  en klype salt              /         un pincho de sal

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader. Ha så smøret og det brune sukkeret ditt i bakebollen og pisk det godt. Ha så i egget ditt sammen med azahar essensen din om du har,mens du pisker videre. Så er det klart for å ha i salt,bakepulver og kokos. Til slutt har du i melet litt etter litt mens du hele tiden pisker videre.
 Du skal få en fast og smidig deig som du lett kan rulle til kuler, om deigen blir litt klissete har du i mere mel. Bruk gjerne hendene til å få det hele sammen til en fast deig på slutten.
Rull så kuler av deigen din, ca35 kuler ,det vil si kjeks fikk jeg ut av denne deigen,legg kulene på en bakepapirkledt stekeplate med litt distanse mellom kulene da du skal trykke de ut med gaffel. 
Jeg trykte vannrett og loddrett på hver kjeks med en gaffel for å lage litt mønster i kjeksen. Dypp gaffelen din i vann mellom hver kjeks da setter den seg ikke fast. Kjeksene stekes så midt i ovnen i 10-15 minutter.
 De er ganske myke når de kommer ut så la de avkjøles litt på stekeplaten før du flytter dem over på rist.De holder seg fint i ett par uker i en tett kakeboks men som regel tar de slutt lenge før det. Ungene var ikke overbegeistret for denne kjeksen, den har kanskje en litt mer "voksen" smak,men de spiste altså, det stod ikke på det.
Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse, gjør du det er det alltid koselig med en tilbakemelding her inne eller på instagram. Om ikke disse falt i smak finner du over 60 andre oppskrifter på kjeks her på bloggen, så du finner sikkert noe som faller i smak. Takk for at du tittet innom meg og jeg håper vi ses snart igjen.
                                Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario