miércoles, 25 de enero de 2017

Bringebær og pistasj kake

Mammas lille prins fylte hele 6 år i oktober i fjor og han ville selv velge kake og vi tittet inn på pinterest og der fant han en bringebær kake som han gjerne ville ha. Så da satte mamma igang med å bake selvfølgelig,problemet var at oppskriften som var fra en amerikansk internett side innehold en del ingredienser som ikke er å oppdrive her i spania,så da måtte jeg improvisere litt. 
 Resultatet ble kjempegodt og mammas lille prins var fornøyd. Om du vil prøve deg på min versjon av denne nydlige bringebær og pistasj kaken trenger du følgende ingredienser til en 20 cm kake;

          150g mariekjeks       /        150g de galletas Maria
          6ss smeltet smør      /          6 cda de mantequilla
           170g bringebær       /          170g de frambuesas
         440g philadelfiaost    /      440g de queso philadelfia
              100g sukker         /              100g de azucar
         1ts vaniljeekstrakt      /   1 cdta de extracto de vanilla
         300g pistasjnøtter      /          300g de pistachoes
                 2dl fløte             /                 2dl de nata

Begynn med å smelte smøret ditt,samtidig kjører du mariekjeksene dine til fine smuler i en foodproccesor. Til slutt blader du det godt sammen og deretter trykker du blandingen ut i bunnen på kakeformen din. 
Sett så kakeformen din i fryseren i minst 10 minutter gjerne lengre. Deretter moser du bringebærene dine ved hjelp av en gaffel eller du kan mose dem med en stavmikser.Ta av noen bringebær til å pynte med om du ønsker det. Du skal få en litt tykk bringebærpuree som du deretter smører utover kakebunnen din.
Sett så kakeformen din kaldt i kjøleskapet mens du forbereder ostekremen din. Ha philadefiaosten din og sukkeret i bakebollen din og miks det godt sammen. Du må kjører mikseren en stund slik at sukkeret løser seg godt opp.
I mellomtiden kjører du pistasjnøttene dine i foodproccesoren til de er finmalte. Pass på at du bruker usaltede pistasjnøtter. Ha deretter fløten din i osteblandingen og pisk på høy styrke i ett par minutter. Deretter blander du inn de malte pistasjnøttene dine,spar gjerne noen til å dekorer med.
Når alt er godt blandet,tar du frem kakeformen din og smører osteblandingen din ut over kakebunnen. Jevn til toppen på kaka ved hjelp av en slikkepott og derette må kaken stå kaldt i minst 3 timer før du serverer.
Når kaken skal serveres trenger du en skarp kniv, skjær rundt kanten på kakeformen og løft forsiktig av springformen din. Kaken er fortsatt litt løs i teksturen men med litt tålmodighet så går det greit å få den ut av formen.
Så kan du bruke resten av bringebærene og de malte pistasjnøttene dine til å dekorere med. Som sagt jeg syntes kaken var kjempegod og det var flere i bursdagen som var enige med meg i det. Dette er en liten kaken,men den rekker allikevel til ganske mange da dette er en mektig kake.
Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg nå,denne kaken er definitivt ikke vanskelig å lage og smaken er det ingenting å si på. Titt gjerne innom her igjen snart det kommer flere gode oppskrifter og om ikke lenge går startskuddet for juleblogging her inne på bloggen også,så følg med.
                              Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario