miércoles, 15 de junio de 2016

Jordbærkake med ostekrem

Jordbærtiden står for tur og da kommer jeg med oppskriften på en deilig jordbærkake som er lettvint å lage. Smaker nydelig av mandel og orginaloppskriften til denne fant jeg på Hembakat sin webside,men jeg måtte eksprimentere litt videre så det ble litt forandring underveis,uansett så smakte det kjempegodt.
En kake som smaker sommer og den holder seg fint ett par dager i kjøleskapet,så denne kan det være kjekt å ha på lur i sommer. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til kaken;

           150g smør                  /         150g de mantequilla
          1,5dl sukker                 /            1,5dl de azucar
               2 egg                        /               2 huevos
        2dl mandelmel                /    2dl de harina de almendra
            2,5dl mel                     /              2,5dl harina
      1ts kardemomme             /       1cdta de cardamomma
        1ts bakepulver               /      1cdta de levadura royale
         500g jordbær                /              500g de fresas

Til frostingen:

   100g philadelfia ost            /       100g de queso philadelfia
          ca 3dl melis                 /        ca 3 dl de azucar glace

Begynn med å skylle og vaske jordbærene dine godt,skjær dem deretter i skiver. Sett så ovnen din på 175 grader.Visp deretter smør og sukker luftig og hvitt,pass på å bruke romtemperert smør.Ha deretter i eggene ett og ett av gangen.
Bland deretter alle de tørre ingrediensene i en bolle og ha dem i røren din litt etter litt,pisk til du får en jevn røre. Smør og strø deretter en 20cm kakeform og legg bakepapir i bunnen. Ha i halvparten av røren din. Legg i 400gram av de ferdig oppskårede jordbærene og fyll opp med resten av røren.
Stek deretter kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 45-50 minutter. Bruk en bakepinne til å kjenne etter når den er ferdig,den skal være litt fuktig i midten. Mens kaken steker lager du ferdig frostingen. Pisk godt sammen philadelfiaosten din med melisen,se ann melismengden til du får ønsket konsistens på frostingen din.
Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøles i ca 10 minutter i formen før du har den over på rist og lar den avkjøles videre der.Det kan lønne seg å skjære med en kniv langs kanten på formen før du tar kaken ut da det siver litt væske fra jordbærene som lett gjør at den setter seg fast.
Smør så frostingen på toppen av kaken og dekorer med de siste jordbærskivene dine,og så er det klart til servering. Nydelig på smak og som sagt så kjenner du mandelsmaken også. En lettvint og god kake nå i disse jordbærtider. 
Ett lite tips ,det smaker ekstra godt med litt vaniljeis til denne. Håper du fikk lyst til å bake nå,og prøver du noen av mine oppskrifter blir jeg hoppende glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet. Titt gjerne innom snart igjen
                                    Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario