lunes, 13 de junio de 2016

Honningkjeks

Sommer og sol her i heimen om dagen og da blir det mye tid ved og i bassenget,og etter et bad smaker det alltid godt med litt kjeks,så det går unna på kjeksboksene her i huset om dagen og da må man stadig prøve nye smakskombinasjoner.Denne gangen hadde turen kommet til honning,og det var slettes ingen dum kombinasjon Kjempegodt var dommen her i huset.

Så da er det opp til deg å se hva du synes. Om du vil prøve deg på disse smakfulle honningkjeksene trenger du følgende ingredienser;

           100g sukker        /             100g azucar
            100g smør         /          100g mantequilla
              225g mel          /           225g de harina
           en klype salt        /          un pincho de sal
             0,5ts kanel        /          0,5cdta de canela
          2ts bakepulver     /     2cdta de levadura royale
          2ts bikarbonat      /        2cdta de bicarbonato
            1ts ingefær        /      1cdta de jenjibre molido
          100g honning      /               100g de miel

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Ha deretter alle de tørre ingrediensene dine i bakebollen. Ha i smøret ditt som skal være kjøleskapskaldt og kna det hele godt sammen med hendene til du får en smulete masse.
Ha så i honningen og bruk en slikkepott til å kna alt sammen til en fast deig. Skulle det bli veldig tørt har du i litt ekstra honning.Trill så kuler av deigen din og rull dem i sukker før du legger dem på en bakepapirkledt stekeplate.
Legg kulene med god avstand på stekebrettet. Bruk så en gaffel til å å trykke dem litt flatere med før du steker honningkjeksene midt i ovnen på 175 grader i ca 10 minutter,de skal få en gyllen farge.
La kjeksene hvile ett par minutter på stekeplaten når du tar dem ut,da de fortsatt er myke. Legg dem deretter over på rist og la de avkjøles helt,da blir de også hardere i konsistensen.
Som sagt så falt de i smak her i huset og jeg kan bekrefte at de også er perfekte til å dyppe i tekoppen. Kjempegod smak av honning så disse kommer nok til å bli bakt igjen i løpet av sommeren.
Om du prøver deg på disse blir jeg innmari glad om du legger igjen en kommentar her inne eller på instagram.Titt gjerne innom her snart igjen,jeg oppdaterer inimmelom alle avslutninger og bursdager som er på planen nå i juni.
Ha en fin bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario