lunes, 1 de febrero de 2016

Valentines mini red velvet og banan kaker

Valentines day er like rundt hjørnet,og meningene om den dagen er mange, men jeg synes det er en fin dag jeg. Som småbarnsforeldere trenger vi en dag i ny og ne til å bare tenke på vår bedre halvdel,for som oftest kommer småtrolla først i prioriteringene. Så jeg kjører litt Valentines tips i matveien fremover på bloggen, og liker du ikke Valentines så er det bare å kutte ut hjertepynten så smaker det like godt uansett.
Først ut er disse kjempegode mini red velvet og banankakene, fine å servere til en du er glad i på Valentines dagen. De smaker veldig godt og er dessuten veldig raske å lage. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til 8 mini kaker;

              140g mel                 /           140g de harina
        95g brunt sukker          /         95g azucar moreno
              0,5ts salt                /             0,5 cdta de sal
              1ts kanel                 /           1 cdta de canela
          1ts bakepulver            /     1cdta de levadura royale
         1 moden banan            /          1 platano maduro
       0,5dl smeltet smør        /   0,5dl de mantequilla derretida
                1 egg                   /                  1 huevo
         1-2 ts red velvet          /         1-2cdta de red velvet

Til glasuren;

              45g smør                     /       45g de manteqilla
       45g philadelfiaost                /   45g de queso philadelfia
              1ss melk                      /          1cda de leche
         100-120g melis                 /   100-120g de azucar glace

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt smøret ditt og mos bananen. Bland så sammen i en annen bolle smør,egget ditt og den moste bananen. Pisk blandingen godt.
Bland så de tørre ingrediensen med de våte og pisk til du har en klumpefri røre. Ha så i red velvet essensen din, se ann litt på mengden men husk at røren din skal få en jevn rosa/rød farge.
Deretter har du røren din i en form tilpasset minikaker, jeg har en som er små runde minikaker, om du ikke skulle ha en slik form kan disse også fint stekes i muffinsformer. Fyll formene 3/4 dels fulle og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 10-13 minutter.
Følg med på slutten av steketiden og bruk gjerne en stekepinne for å sjekke om minikakene dine er ferdige, for disse skifter ikke farge så det kan være litt vrient å se når de er ferdige. La dem stå i ca 5 minutter til avkjøling i formen før du vender formen opp ned og lar minikakene avkjøles ferdig på rist.
Mens minikakene avkjøles lager du istand glasuren.Pass på at smøret du bruker er mykt og romtemperert. Bland smør,philadelfiaost og melk godt sammen,deretter har du i melisen litt etter litt mens du pisker videre. Se ann melismengden din, glasuren skal ikke være helt rennende men heller ikke som en tykk grøt. 
Når minikakene dine er helt avkjølt sprer du glasur over hver enkelt og valentinesdagen til ære pyntet jeg med små sukkerhjerter på toppen av det hele. Så er det bare å finne en du er glad i,det være seg en god venn,kjæresten eller mammen din og nyte mini kakene sammen med.
De smaker nydelig av banan og er kjempemyke og smelter i munnen. Barna her i huset gav også tommelen opp på disse ,så her er det bare å bake i vei. Håper du fikk lyst til å bake litt.
Du finner over 25 andre Valentinesoppskrifter her på bloggen om disse ikke skulle friste.Og som alltid blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet om du prøver noen av mine oppskrifter.
                                Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario