lunes, 8 de febrero de 2016

Valentines melkesjokoladekake

Jeg fikk en mail fra en mannlig leser av bloggen i helgen og han spurte så pent om jeg ikke kunne legge ut en idiotsikker lettvint oppskrift på noe han kunne bake til kjæresten på Valentines dagen. Jeg tar utfordringen på strak arm og her kommer oppskriften på en melkesjokoladekake som ingen kan motstå og som du garantert lykkes med.
Denne lages på 10 minutter men smaker helt utrolig godt og jeg har holdt dekorasjonen til Valentines på ett minimum,kun ett enkelt hjerte av melis denne gangen. Så håper jeg min leser blir fornøyd og dama hans også på Valentines dagen.Om du vil bake til noen du er glad i så trenger du følgende ingredienser;

         125g smør               /        125g de mantequilla
          3dl sukker              /              3dl de azucar
          2ss kakao               /            2cda de azucar
         1 klype salt              /           un pincho de sal
     1ts vaniljesukker         /    1cdta de azucar avanillado
              3egg                  /                 3 huevos
           2,2dl mel              /             2,2 dl de harina
   200g melkesjokolade     /    200g de chocolate con leche

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader. Deretter har du smøret og melkesjokoladen din i en ganske så romslig kjele,og smelter det hele på svak varme.
Rør godt om slik at du er sikker på at det ikke er noen klumper av sjokoladen igjen. La så blandingen avkjøles ett par minutter. I mellomtiden tar du frem en 24cm kakeform og smører den godt før du strør over litt kokos ,har du ikke kokos bruk vanlig hvetemel det fungerer like bra.
 Deretter har du i ett og ett egg og rører det godt sammen mellom hvert egg.Bruk en visp her trengs det ingen kjøkkenmaskin.Ha eggene rett i den samme kjelen,her snakker vi minimalt med oppvask kake;)
Mål så opp de tørre ingrediensene dine og rør dem inn i den samme kjelen,litt etter litt, når du har en jevn og klumpefri røre heller du den over i den smurte kakeformen din. Kaken stekes så midt i ovnen i 25-30 minutter.
Kaken er litt kladdete og seig når den er ferdig,men det er slik den skal være. La den bli kald i formen før du serverer den. Ett lite tips er å stikke en skarp kniv mellom kaken og formen og skjære rundt kanten,før du tar den ut ,ellers sitter den lett fast.
Kaken kan fint serveres som den er,men siden vi snakker om en kake til Valentines så klipper du ut ett hjerte og legger arket du klippet det ut av over kaken,strø melis der hjertet er klippt ut og vips så har du en kjempefin Valentines kake du kan imponere din bedre halvdel med.Serverer du med litt vaniljeis så får du garantert ekstra pluss i boka.
Som sagt stort enklere enn dette blir det ikke og kaken den smaker supert,en favoritt. Denne er dessuten, jeg lover, helt idiotsikker å bake. Lettvint ,minimum av oppvask og en sikker vinner. Da skulle Valentines dagen være sikret. Har dere flere ønsker om noe dere vil se her på bloggen er det bare å sende en mail eller en kommentar så skal jeg se hva jeg kan gjøre.
                                 Ha en fin mandag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario