230g smør / 230g de mantequilla
250g sukker / 250g de azucar
100g brunt sukker / 100g de azucar marron
4 store egg / 4 huevos grandes
1ss vaniljeekstrakt / 1cda de extracto de vanilla
375g mel / 375g de harina
0,5ts salt / 0,5cdta de sal
1ss bakepulver / 1cda de levadura royal
3 sitroner / 3 limones
2,5dl melk / 2,5dl de leche
250g blåbær / 250g de arandanos
Til glasuren;
225g philadelfiaost / 225g de queso philadelfia
120g smør / 120g de mantequilla
ca400g melis / ca 400g de azucar glace
2ss fløte / 2 cda de nata
1ts vaniljeekstrakt / 1cdta de extracto de vanilla
Begynn med å måle opp melken din. Deretter har du 1ss ferskpresset sitronjuice i melken og rører det sammen. La den så stå på benken til du skal ha den i røren din. Ha så smøret ditt i en bakebolle, pass på at det er mykt og ha deretter opp i både det hvite og brune sukkeret ditt og pisk det hele hvitt.
Neste steg er å piske inn eggene dine i smørblandingen din, ett om gangen og la alle fire piskes godt inn før du har i vaniljeekstrakten din. Mål så opp de tørre ingrediensene dine i en bolle. Riv skallet på de tre sitronene dine og press deretter saften ut av sitronene dine. Ha deretter melblandingen og væsken(melken og sitronsaften) inn i røren din vekselsvis.
Du får en tykk røre som har en brunlig farge. Smør så en 23cm kakeform og sett ovnen din på 175 grader. Vask og tørk blåbærene dine og bland dem med 1 spiseskjee mel slik at de ikke synker ned i kaken din når den stekes. Vend så alle blåbærene inn i røren med en slikkepott.
Stek så kaken din midt i ovnen i 40-50 minutter, følg med underveis og bruk en kakepinne for å sjekke når kaken er ferdig. Vær obs på at denne kaken ikke blir helt tørr, den er litt fuktig fortsatt når den er ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles ca 10 minutter i formen før du tar den ut og lar den avkjøles videre på rist.
Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Begynn med å ha smøret og philadelfiaosten i bakebollen din og pisk dem godt sammen til du har en klumpfri røre. Bruk romstemperert smør og philadelfiaost. Ha så i 1ss fløte vaniljeekstrakten og melisen. Pisk videre og ha så i resten av fløten din, du skal nå ha en silkemyk glasur.
Smør så glasuren jevnt rundt på kaken din og så er den ferdig til servering. Jeg pyntet også med litt oppskåret sitron og flere blåbær, men det trengs slettes ikke. Som sagt en akkurat passe syrlig kake som jeg absolutt synes du skal prøve.
Selv mannen i huset som vanligvis ikke er så begeistret for sitron i bakverk syntes denne var god. Med denne sitron kaken setter jeg stopp for påskebloggingen her inne for denne gangen, men fortvil ikke det kommer mye godsaker fremover også, selvom det ikke blir så påskeinspirert.
Ha en fin 2 påskedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario