viernes, 3 de abril de 2015

Påskefredagstapasen; Avokadohummus med gulrøtter

Langfredag og som alltid på fredag er det tid for tapas her på bloggen, denne gangen selvfølgelig også påskeinspirert. Denne passer også for vegetarianere om det skulle være av interesse. Jeg er en stor hummus elsker og denne versjonen med avokado er intet unntak.
Den smaker nydelig ,er mild og fin og blir den perfekte dippen for minigulrøttene dine. Jeg har brukt den som dipp til potetgull også jeg,bare så det er sagt. Om du ble fristet til å prøve deg på denne tapasen trenger du følgende ingredienser til 10 tapas;

             150 avokado           /        150g de aquacate
             200g kikerter           /       200g de garbanzos
                  1 lime                 /              1 lima
                    salt                    /                sal
                  pepper                /              pimienta
           10 minigulrøtter         /       10 zanahorias baby
              litt koriander           /       un poco de cilantro

Begynn med å la vannet renne av kikertene dine, ha dem så i blenderen som hører til foodprocessoren din. Rens avokadoen din og ha den i den samme beholderen sammen med saften fra limen din.
Kjør så det hele på full styrke i ett minutt eller to, stopp så og ha i litt salt og pepper, før du mikser videre. Mengden på salt og pepper er det vanskelig å anngi, smak deg frem og ha i mere om du synes det mangler litt smak.
Kjør blenderen din til du har en helt klumpefri og silkemyk hummus. Husk at det er viktig at du bruker en godt modnet avokado, ellers kan fort hummusen din få harde biter. Så er det på tide å forberede mini gulrøttene dine, dette har egentlig ikke noe å si for smaken, men er mest en litt morsom gest i disse påsketider, for ikke å snakke om at barna elsker det.
Vask gulrøttene dine før du forsiktig lager ett lite hull med for eksempel en bakepinne, som jeg brukte, eller en gaffel, på "toppen" av gulroten. Stikk en liten kvist med koriander inn i hullet og vips så har du en fiks ferdig gulrot.
Så trenger du små serveringsbeger, jeg mener å ha sett disse blandt annet på Nille hjemme i norge så de skulle ikke være altfor vanskelig å få tak i. Fyll serveringsglassene nesten helt opp og stikk en gulrot ned i avokadohummusen og vips så er tapasen din ferdig.
Du kan gjerne ha flere gulrøtter i hvert serveringsglass om du ønsker det. Det kan også være lurt å ha noen små skjeer på lur slik at all hummusen i glasset kan nytes.
Som sagt, jeg syntes det smaker himmelsk og dette er en fin måte å få den yngre garde til å spise litt grønt. Mine spiste gladelig i vei, og dyppet både salte kjeks og gulrøtter i hummusen. 
En lettvint tapas som ikke krever hverken stekeovn eller kokeplate, noe som helt sikkert kan være en fordel i disse hyttetider som jo påsken er. Att det tar ca 10 minutter fra du begynner å lage tapasen til den er ferdig er jo også en stor fordel.
Altså bare positive ting med denne tapasen, håper du fikk lyst på tapas og at langfredagen din blir strålende. En riktig god påske videre til alle mine lesere. Titt gjerne innom her snart igjen for flere påskeoppskrifter.
                               Ha en fin langfredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario