viernes, 10 de abril de 2015

Fredagstapasen;Svineknoke røre

Fredag igjen og påsken er ubønnhørlig over og hverdagen er tilbake, men det er lov å kose seg med god mat uansett og tapas er jo nettopp det. Denne ukens tapas løfter frem en litt glemt klassiker , nemlig svineknoken. Her i spania er den ofte brukt, men kan ikke huske sist jeg så knoke hjemme i norge. Noen av mine lesere som vet?
 Uansett så er dette en smakfull og deilig tapas, som smaker nydelig sammen med ett glass øl. Om du vil prøve deg på denne tapasen trenger du følgende til ca 8 tapas;

          150g svineknoke              /         150g de carne de codillo
     2ss fransk sterk sennep        /        2 cda de mostaza de dijon
         2ss creme fraiche              /         2 cda de creme fraiche
              1ss majones                 /           1cda de mayonesa
                   pepper                     /                   pimienta
                  gressløk                     /                 cebollino
        3-4grove brødskiver             /   3-4 rebanadas de pan integral

Begynn med å dele opp kjøttet fra svineknoken din, du trenger 150g, i fine deler. Om du lurer på hvordan du skal koke svineknoken din finner du oppskriften på en fin middag med svineknoke her på bloggen. Lag den som middag og bruk restene til denne nydelige tapasen.
Middagen faller garantert i smak både hos liten og stor og er heller ikke så vanskelig å lage. Når kjøttet ditt er skåret opp har du i sennepen, majonesen og creme fraichen din i den samme bollen. Så klipper du litt gressløk over og maler litt pepper over det hele, før du blander alt godt sammen.Sett det så kaldt i kjøleskapet i ca 15 minutter slik at smakene får satt seg.
Rist deretter brødskivene dine, jeg brukte mitt eget hjemmebakte grove brød, men bruk det du har for hånden, men siden dette smaker litt skarpt annbefaler jeg at du bruker grovt brød og ikke loff. Når brødet er ferdig ristet er du klar til å annrette tapasen din. Skjær små firkanter ut av brødskivene dine, eller gjør som meg , bruk en utstikker.
Legg så på en generøs mengde med knokeblandingen din, klipp litt mere gressløk over, åpne ølen din og så er du klar til å begynne fredagen din. Smaker kjempegodt og blir garantert en suksess.
Håper du fikk lyst til å prøve og du kan jo slå to fluer i en smekk og få både middag og tapas ut av svineknoken din. Begge smaker fortreffelig kan jeg love.
                                     Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario