viernes, 12 de diciembre de 2014

Julefredagstapas; Hvite geitoststjerner med pepperkakecrumble

Fredag igjen og bare 12 dager igjen til jul, jeg har stresset litt rundt i dag og kan straks senke skuldrene og nyte fredagskvelden. Julegavene er ferdighandlet og baksten er nesten ferdig,så da skulle det være klart for fredagskos og tapas i kveld.
Hvit geitost er kanskje noe av det beste jeg vet om og den dukker til stadighet opp her på bloggen i ulike tapas. Denne gangen har den fått selskap av noe så julete som pepperkaker. Det var en toppers kombinasjon og falt i smak hos både meg og mannen. Om du vil prøve deg på senne tapasen i kveld trenger du følgende til ca 14 stk;

         200g hvit geitost               /      200g de queso de cabra
          5 pepperkaker                 /         5 galletas de jenjibre
          2 syrlige epler                  /         2 manzanas acidas
            tannpirkere                    /                  pallilos

Begynn med å finne frem en stjerneutsikker om du har, visst ikke går hvilken som helst form fint eller du kan rett og slett bare skjære i firkanter. Skjær ca 2 cm tykke skiver av geitosten din og trykk ut stjerner. 
Dypp utsikkeren du bruker i litt olivenolje så går det lettere å få ut den hvite geitosten av utsikkeren. Knus deretter pepperkakene dine til smuler ved å legge dem i en plastpose og kjevle over dem. Ha så pepperkakesmulene i en skål og rull de hvite geitostsjernene dine i pepperkakesmulene til de er godt dekket.
Deretter vasker du eplene dine godt, jeg brukte epler av slaget pink lady , de er akkurat passe syrlige. Skjær så ca 1 cm tykke skiver av eplene dine og bruk den samme stjerneutstikkeren til å stikke ut stjerner av eplene. Du trenger 2 eplestjerner pr. hvit geitoststjerne.
Så er du klar til å sette i sammen tapasen, legg den pepperkakedekte geitoststjernen din mellom to eplestjerner. Ha så en tannpirker i midten av det hele for å holde tapasen sammen. Klar til å nytes , jeg skal nyte sammen med ett glass rødvin tenkte jeg. Smaker deilig og kombinasjonen pepperkake og hvit geitost er en vinner.
Denne tapasen bør nytes straks den er laget klar, ellers blir eplene dine brune og crunchen forsvinner fra pepperkakesmulene ettersom de trekker til seg fuktighet fra osten. Men den er lagd på ett blunk så da skulle det gå bra .Kos dere med fredagen, stress ned , jul blir det uansett. Håper du fikk lyst på litt juletapas i kveld.
                                    Ha en fin førjulsfredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario