miércoles, 3 de diciembre de 2014

Andre alternative slag ;Saffrankjeks

Enda ett vellyket alternativt slag til jul ,som har blitt prøvd og også denne gangen med stort hell. Supergode ,akkurat passe seige og en nydelig saffransmak som gjør at du får den rette julestemningen.
 Dufter nydelig når de blir stekt også, helt klart en av de beste kjeks jeg har spist på lenge.Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende;

         250g smør             /      250g de mantequilla
         5dl sukker              /           5dl de azucar
            2 egg                  /              2 huevos
    en stor klype salt       /          un pincho de sal
     4ts vaniljesukker       /     4cdtas azucar vanillado
     1g saffrantråder        /    1g de hebras de azafran
         2ts vodka              /          2cdtas de vodka
   125mg malt safran     /    125mg de azafran molido
     3ts bakepulver         /     3cdtas de levadura royal
           8dl mel               /              8dl de harina 

Begynn med å ha 2 ts. vodka i en skål og ha oppi safrantrådene dine. La disse ligge i ca 30 minutter eller litt lengre. Når de 30 minuttene har gått setter du ovnen din på 200 grader og begynner med deigen din.
 Ha smøret ditt, som skal være veldig mykt og sukkeret i bakebollen og pisk det godt i ett par minutter. Deretter har du i ett og ett egg og pisker godt imellom dem.Mens eggene piskes inn, blander du alle de tørre ingrediensene dine ,utenom den malte safranen, i en bolle. Ha så vodkaen med safranstrådene dine i egg og smørblandingen.
 Ha så i litt og litt av de tørre ingrediensene. Deigen din blir ganske så fast etter en liten stund så jeg brukte hendene til å kna inn de siste restene av melblandingen.Helt til slutt knar du inn den malte safranen. Deigen får en svak gulfarge og det lukter nydelig. Rull så kuler av deigen . Rull deretter hver enkelt kule i sukker før du legger dem på en bakepapirkledt bakeplate.
 Klem dem litt ned med håndflaten. La det være litt avstand mellom kjeksene da de siger ut litt under steking. Jeg la 16 kjeks på hver bakeplate. Stek så kjeksen midt i ovnen på 200 grader i 7 til 10 minutter.
 Følg med underveis når kjeksen begynner å bli gyllen i kantene er de ferdige. De er veldig lyse selv når de er ferdig stekte. La de ligge 10 minutter på bakeplaten når de kommer ut av ovnen for de er helt myke når de kommer ut.
 Deretter er de klare til å nytes, gjerne sammen med en stor kopp te eller kanskje gløgg i disse førjulstider. Oppbevares i kakeboks . Dette er en veldig stor porsjon , jeg fikk 120 kjeks utav denne oppskriften, men ikke la deg skremme av det .
Pakk dem inn i litt cellofan eller en fin eske eller krukke og du har en fin gåbort gave nå i julen. Lover at om du gir bort noen vil du bare få lovord tilbake. Håper du ble fristet til å bake nå i disse førjulstider.
Om du prøver noen av mine juleoppskrifter blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger her på bloggen eller på instagram. 
                              Ha en fin førjulskveld videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario