miércoles, 10 de diciembre de 2014

Fjerde alternative slag; Appelsin og tranebær kjeks

Er det noe jeg forbinder med jul så er det appelsiner og i kombinasjon med litt seige tranebær ble disse kjeksene noe av det beste jeg har bakt til jul i år. Nok ett alternativt slag som det er vel verdt å prøve. Smaker friskt av appelsin og lukter jul. 
De litt seige tranebærbitene setter prikken over ien. Om du vil prøve deg før jul trenger du følgende til ca 56 appelsin og tranebær kjeks;

              300g sukker              /           300g de azucar
               165g smør               /        165g de mantequilla
                  1 egg                    /                 1 huevo
                260g mel                 /              260g de harina
          1,5ts bakepulver           /     1,5cdta de levadura royale
          1/4 ts bikarbonat          /         1/4 cdta de bicarbonato
      70g tørkede tranebær      /    70g de arandanos rojos secos
             3 appelsiner              /                 3 naranjas
    3 dråper appelsinessens   /     3 gotas de esencia de naraja

Begynn med å ha 100g av sukkeret ditt i en liten bolle. I den samme bolle har du 1,5ts revet skall av appelsinene dine. Rør det hele godt sammen og sett det til siden.
Ha så resten av sukkeret ditt,200g, og smøret i en bakebolle og rør det hele hvitt. Ha deretter i egget og pisk videre til du får en luftig og lett røre.
Ha så i bakepulver og bikarbonat, rør videre og ha i melet litt etter litt. Du får nå en litt klissete deig , om du synes den er altfor klissete kan det være at du tenger litt ekstra mel. Klipp så de tørkede tranebærene dine i små biter og ha i revet skall fra resten av appelsinene dine, jeg brukte 1 ss med finrevet appelsinskall. Rør det hele forsiktig inn i deigen med en slikkepott, til slutt har du i 3 dråper appelsinessens.
 Du kan kutte ut appelsinessensen om du ikke har , kjeksen blir like gode men smaker litt mindre appelsin. Deigen du får er litt klissete , men ha litt mel på hendene før du skal rulle den ut så går det bra.
Trill så deigen din til kuler. Jeg brukte 20g deig til hver kule, jeg synes størrelsen på kjeksen ble akkurat passe da. Ta deretter frem sukkeret som du blandet med appelsinskall og rull hver enkelt kule i sukkerblandingen.
Legg så hver kule på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt flate med bunnen på ett glass. La det være litt avstand mellom hver kjeks da de hever litt under steking, jeg la 12 på hver stekeplate. 
Kjeksen stekes så på 180 grader i 7 til 10 minutter. De er ferdige når de begynner å få litt farge i kantene, men de er fortsatt ganske så lyse når de er ferdige så følg med underveis. La kjeksene avkjøles litt på stekeplaten før du flytter dem over på rist.
Kjeksen bør oppbevares litt kjølig i kakeboks. Smaker nydelig av appelsin og er akkurat passe søte. Mine ny favoritter til å dyppe i tekoppen. Håper du fikk lyst til å prøve dette alternative slaget til jul.
Det litt sprø laget som kjeksen får etter å ha blitt rullet i sukker og appelsinblandingen gir disse kjeksene en litt spesiell touch. Følg meg gjerne på intagram for flere juleforbredelser, Bakemester Snipp er navnet der også.
                                Ha en fin førjulsdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario