viernes, 23 de mayo de 2014

Fredagstapas;Agrukshot med rekeblanding

Fredag og tid for tapas igjen ,denne gangen en typisk sommertapas som er både forfriskende og syrlig. Perfekt å by på en varm sommerkveld , og ettersom jeg har skjønt er det full sommer hjemme i Norge,så da skulle denne være passende.
 Her i spania derimot er ikke værgudene på vår side og det regner,blåser og er kaldt, forstå det den som kan. Vel om du vil prøve denne fredagens tapas trenger du følgende til 8 stk;

                1agurk                /        1 pepino holandes
              1/2 sitron              /              1/2 limon
       60g philadelfiaost        /    60g de queso philadelfia
           40g majones          /         40g de mayonesa
         1 hardkokt egg        /              1 huevo duro
             100g reker           /          100g de gambas
               gressløk             /                cebollino

Begynn med å hardkoke egget ditt. Mens egget koker renser du rekene dine. Vask så agurken din og del den opp i 8 biter, prøv å få dem like store , mine var ca 3 cm brede.
  Deretter trenger du ett melonjern. Bruk melonjernet ditt til å hulle ut agurkbitene dine, men la de være en tynn bunn igjen nederst i agurkebitene, ikke kast innmaten fra agurken den skal du nemlig bruke senere. 
Deretter veier du opp og blander sammen majonesen og philadelfiaosten din i en skål. Bruk en gaffel til å røre dem godt sammen med, det er en fordel om philadelfiaosten din får stå en god stund i romtemperatur før du gjør dette, da blander den seg lettere. Klipp så oppi gressløk i små biter, mengden gressløk ser du ann selv men jeg er ganske så raus.
Legg så til siden 8 reker før du hakker opp resten i fine små biter, det samme gjør du med det hardkokte egget ditt. Til slutt hakker du også opp innmaten fra agurkbitene dine, jeg bruker ikke alt men som regel 1/3 del. Ha deretter rekene, egget og agurken opp i majonesblandingen din og rør det hele godt sammen.
Til slutt har du over litt friskpresset sitronsaft, jeg bruker ca 1,5ts , det skal smake litt sitron, prøv deg frem til den smaken du liker best. Neste steg er å fylle røren i agurkbitene, bruk en teskje og fyll dem godt opp.
Ta så en av de hele rekene du hadde lagt til siden og sett den på toppen som pynt. Vanskligere enn det er det ikke ,da er det hele klart for servering.
 Håper du fikk lyst til å prøve, blir veldig glad for å høre ifra deg om du gjør det, enten her inne på bloggen eller på instagram, heter Bakemester Snipp der også. Nyt helgen og sola,så får jeg heller ta på meg en jakke her nede i de varmere strøk. 
                                        Ha en fin fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario