domingo, 23 de marzo de 2014

Knekkebrød

Da var det klart for Månedens Søtsak på bloggen Søta Saker igjen og temaet for Mars måned er morgen. Jeg spiser mer eller mindre det samme til frokost hver dag , og noe som aldri mangler er knekkebrød. Nå er ikke knekkebrød akkurat noe spanjoler flest kjenner til eller langt mindre selger, så det kan være vrient å få tak i. Løsningen på det problemet blir da selvfølgelig å bake knekkebrød selv.
 Denne oppskriften kommer dog med en advarsel, begynner du først å bake dine egne knakkebrød er det stor sjansje for at du blir hekta. Disse smaker nemlig betydlig bedre enn de du kjøper. Dessuten er det mye enklere enn man skulle tro. Herved er du advart, om du allikevel drister deg til ¨prøve trenger du følgende til ca. 30 knekkebrød;

       5 dl grovbakstmel     /        5dl de harina integral
           2dl havregryn        /      2 dl de copos de avena
      2dl solsikkekjerner    /    2 dl de semillas de girasol
              1dl linfrø              /     1dl de semillas de lino
           1dl sesamfrø         /  1 de de semillas de sesamo
           1dl kruskakli          /      1dl de salvado de trigo
             2ts havsalt           /   2 cucharaditas de sal gorda
             1ts sukker           /     1 cucharadita de azucar
            1ss honning         /        1 cuchara de miel
               7dl vann            /              7dl de aqua

Begynn med å ha alle de tørre ingrediensene dine i en stor bakebolle. Rør det litt sammen før du har over honningen og rører den inn sammen med vannet litt etter litt. Bruk lunkent vann. Når du får en grøtaktig klumpefri masse, lar du den stå å svelle på kjøkkenbenken i 5 til 10 minutter.
 I mellomtiden kler du to bakeplater med bakepapir og skrur ovnen din på 180 grader varmluft.Ta så deigen din og fordel den likt på de to bakeplatene, smør massen jevnt utover til hele bakeplaten er dekket, ved hjelp av en slikkepott.
 Bruk så en skarp kniv og skjær ut passelig store knekkebrød. Mer enn å skjære blir det å markere godt i røra hvordan du vil ha knekkebrødene dine. Jeg fikk 15 stk på hver bakeplate denne gangen. Sett så begge brettene inn i ovnen på varmluft 180 grader, ett brett oppe og ett brett nede i ovnen din. La dem stå i 15 minutter før du bytter plass på dem.
 Deretter lar du dem stå i ytterligere 15 minutter , før du åpner ovnsdøra på gløtt og lar de stå i 10-20 minutter til, til knekkebrødene dine er passe stive. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles ett par minutter før du knekker dem opp langs "rendene" du skar ut før du satt dem i ovnen. Pass godt på mot slutten av steketiden for de kan fort bli litt brent i kantene. 
 Så er knekkebrødene klare for å nytes, jeg synes de er supergode og kan til og med spise dem som de er helt uten noe pålegg, men med gulost og paprika er nok allikevel favoritten. Oppbevar knekkebrødene i en tett boks, de holder seg fint i en to ukers tid.
Håper du fikk lyst til å prøve, for flere morgen tips titt innom hos Søta Saker, eller titt innom meg på instagram der frokosten min dukker opp både titt og ofte. 
                                  Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario