viernes, 21 de febrero de 2014

Fredagstapas; Friterte artisjokker - alcachofas fritas

Artisjokker er en grønnsak som jeg ikke kjente noe særlig til før jeg flyttet til Spania. Nå derimot er den en av mine favoritter, servert fritert som her med havsalt på er definitivt en fest for smaksløkene.
 Pass på nå som det er lett å få tak i artisjokker i butikken, for denne tapasen er det verdt å forsøke seg på. Om du vil prøve trenger du følgende;

       10 artisjokker              /        10 alcachofas
                mel                      /            harina
             havsalt                   /          sal gorda
exstra virgen olivenolje      /    aceite de oliva virgen

Vask artisjokkene dine hele i kaldt vann og la dem renne av seg i en fem minutters tid.
 Deretter begynner du  med å rense artisjokkene dine, det kan være greit å bruke handsker når du gjør dette, da fingrene dine lett blir svarte, og nei det går ikke alltid av med såpe og vann, så herved skulle du være advart. Det er kun "hjertet" av artisjokkene som vi skal bruke. Dra av bladene på artisjokkene til du har bare den indre delen igjen, som du ser på bildet under.
Skjær så av stilken og og del hvert av artisjokkhjertene i fire. Artisjokkene blir fort litt svarte etter at du har delt dem, de reagere på luften, men det har absoultt ingenting å si for smaken, men vær klar over at de ikke bør ligge for lenge før du steker dem.
 Ha artisjokkene i ett dørsslag og strø over hvetemel, slik at de blir delvis dekket av melet. Det er bare å riste litt på dørslaget slik at melet fordeler seg jevnt, jeg har ikke noe eksakt mål på hvor mye hvetemel jeg bruker, du får ta det litt på "feelingen".
 Varm så opp olivenolje i en litt dyp stekepanne. Bruk riklig med olje og varm den godt opp før du har i artisjokkene. Vend på artisjokkene etter ett par minutter , dette gjør du en tre fire ganger til artisjokkene er ferdig friterte, det tar ca 10 minutter.Salt dem litt underveis.
Artisjokkene er ferdige når de forandrer farge fra grønn til brun og får stekekant. Før du har dem over i serveringsbollen strør du riklig med havsalt over , gjerne ett par tre klyper. Så er det bare å servere.
Det holder som tapas til ca 4 personer , når de blir serverte sammen med andre tapas. De frityrstekte artisjokkene er også kjempegode som tilbehør til kjøtt. 
Kanskje ikke den mest innbydende tapasen å se på , men skinnet bedrar , disse smaker utsøkt. Håper du ble fristet til å prøve, la meg gjerne få vite det om du prøve kokelerer.
                                 Ha en fin fredag videre!

4 comentarios:

 1. Så enkelt, bor jo i Fankrike så har dem i hagen og de er ofte å se på markedet, men synes alltid det er litt vanskelig å bruke dem eller å rense dem :-)
  Nå skal jeg prøve igjen ved første anledning , takk for fin blogg :-)
  ..og fortsatt god helg :-)

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Håper det smakte!!Følg med fremover det kommer flere oppskrifter med artisjokker utover
   Ha en fin dag Hege

   Eliminar
 2. Det skal jeg prøve. Du har mange fine oppskrifter.

  ResponderEliminar
 3. Takk for det Eileen Så koselig at du titter innom Håper det smakte

  ResponderEliminar