miércoles, 15 de enero de 2014

Sjokoladekake i langpanne

Noen ganger er det enkleste det beste, og det er saken med denne sjokoladekaken som du baker i langpanne. Denne er en favoritt hos barna og den har vært med på mang en festlig annledning som barnehagefeiring,skoleavslutning og diverse bursdager. Sist forlangte minstemann å få den med på skolen den dagen han feiret bursdagen sin der.
Lettvint å lage og den holder seg saftig i kjøleskapet en dag eller to. Om du vil prøve ,feiring eller ei, så trenger du følgende

                  3egg                     /                3 huevos
          3 kopper sukker            /         3 tazas de azucar
               225g smør               /          225g de mantequilla
                3ss kakao                /        3 cucharas de cacao
             4 kopper mel              /          4 tazas de harina
            1,5 kopp melk            /           1,5 tazas de leche
              litt kokosolje             /              aceite de coco
                 strøssel                 /          virutas multicolores
       200g melkesjokolade    /       200g de chocolate de leche                                                                             
Begynn med å piske en tykk og luftig eggedosis av sukkeret og eggene dine. Jeg lar gjerne eggedosisen piskes i 10 til 15 minutter. I mellomtiden smelter du smøret ditt og lar det avkjøles litt.
 Når eggedosisen din er klar har du i smøret, deretter mel,kakao og bakepulver. Jeg bruker en helt vanlig kaffekopp når jeg måler opp ingrediensene til denne kaken. Oppskriften kommer fra mamma som har bakt den så lenge jeg husker og det går alltid bra med å bruke en vanlig kaffekopp så da fortsetter jeg med det.
 Til slutt har du i melken. Ha så røren i en bakepapirkledt langpanne og stek den på 200 grader , midt i ovnen ,i 25 til 30 minutter. Avkjøles så på rist. I mellomtiden lager du glasuren. Ha en teskje eller to med kokosolje i en kjele og når den begynner å bli varm har du i melkesjokoladen.
 Rør om en gang i blandt til sjokoladen er helt smeltet. Deretter er det bare å helle glasuren over kaken og fordele den jevnt utover med en slikkepott,til slutt har du over litt fargerikt strøssel og vips var kaken ferdig. Lettvint, fort gjort, barnevennlig, ypperlig å fryse og godt, man kan vel ikke be om mer, så bak ivei. 
                                Ha en fin dag videre!

2 comentarios:

 1. Sjokoladekakeoppskrifter får man aldri for mange av... :)
  Hvor mye rommer koppene dine?
  Ha en fortsatt fin kveld!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Nei helt sant det. Sjokoladekake slår ann hver gang. Det er helt vanlige gammeldagse kaffekommer ,de rommer 1,5dl kaffe. Ha en fin helg og lykke til i bakekonkurransen

   Eliminar