miércoles, 29 de enero de 2014

Brudepar sugar cookies

Til bryllupet ville brudeparet gjerne ha en ting til på "candy" bordet, i tillegg til Bryllupsminimuffins og Skogsbær cakepops,men de var ikke helt sikre på hva, så jeg foreslo dekorerte cookies. De sa ja og jeg fikk frie hender med design og dekorasjon. Jeg hadde sett på diverse blogger hjerteformede cookies dekorerte som brudekjole og smoking og bestemte meg raskt for å lage disse. De ble stor suksess,ifølge brudeparet og jeg ble også kjempefornøyd med disse.Utrolig dekorative og morsomme. 
Disse smaker også godt og friskt av sitron og holder formen perfekt i ovnen. Det er litt jobb med disse men jeg synes resultatet er verdt strevet.Oppskriften fant jeg hos Sweetapolita og er en sikker vinner. Om du vil prøve å lage dekorerte cookies trenger du følgende;

             
               750g mel               /           750g de harina
                 1ts salt                /       1 cucharadita de sal
               450g smør             /       450g de mantequilla
              400g sukker           /            400g de azucar
         0,5ts sitron ekstrakt   / 0,5 cucharadita de extracto de limon
              2 kalde egg           /              2 huevos frios
        2 ts vaniljeekstrakt      /   2 cucharaditas de vanilla liquido

Begynn med å sikte melet og saltet. Jeg siktet 2 ganger fordi jeg synes at  konsistensen på den endelige deigen blir bedre da. Deretter har du smøret,som bør være romtemperert ,og sukkeret ditt i bakebollen. Bland det hele godt sammen til sukkeret er jevn fordelt i smøret og det får en kremete konsistens. Det tar mellom 5 og 10 minutter ,kommer litt ann på styrken på kjøkkenmaskinen din.Vær også obs på at dette er en veldig stor oppskrift, og om bakebollen din er liten ,ha i litt og litt om gangen ellers kan du ende opp som meg, med sukker over hele kjøkkenet. Dermed er du advart. Ha så i vaniljeekstrakten og sitronekstrakten din, før det er tid for å ha i eggene, ha i ett egg om gangen , og de skal være kalde slik at deigen din ikke blir varm når den er ferdig eltet.
Pisk litt mellom hvert egg, til slutt har du i melet ditt litt etter litt, til du får en fast og fin deig. Del så deigen i to,og pakk hver del inn i plastfolie. Trykk deigen ut mellom plastfolien slik at du får to plater med deig som du legger i kjøleskapet. La deigen ligge der i 45-60 minutter, om den ligger lengre er det ingen krise, men jeg annbefaler ikke at den ligger noe kortere enn 45 minutter,for da blir det veldig seigt og vanskelig å kjevle ut. Så er det tid for utkjevling, ta ut en halv plate om gangen fra kjøleskapet og legg den mellom to ark med bakepapir, kjevl så deigen ut til den er ca.3-5mm tykk.La den så ligge mellom bakepapiret og legg den tilbake i kjøleskapet i 15 minutter. Deretter er du klar for å  trykke ut  figurene dine med kakeformer. Jeg trykte ut hjerter denne gangen. Legg cookiesene på en bakepapirkledt bakeplate og sett så hele bakeplate i fryseren i ytterligere 15 minutter. Sett ovnen din på 180 grader i mellomtiden og når de 15 minuttene i fryseren er over setter du bakeplata di rett i ovnen og steker cookisene i 15-18 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles litt på bakeplata, før de avkjøles videre på rist. Grunnen til at deigen kjøles ned såpass mange ganger er at cookiesene dine får da en helt perfekt form, de hverken sklir ut et popper opp under steking, da de går rett fra kaldt til varmt. Du får dermed en rett og glatt overflate som er perfekt for dekorering.Så selvom det er mye jobb er det vel verdt det.
Dessuten kan du legge dem tett sammen på bakebrettet da de ikke forandrer seg noe under steking.Om du vil dekorere dem som meg trenger du royal icing og konditor -eller pastafarger. Royal icingen jeg bruker finner du oppskriften på her på bloggen. Jeg begynte med å "tegne opp " konturene på hjertene først. Deretter lot jeg det tørke en times tid,før jeg fylte i resten av brudeparets klær med royal icing.Deretter tørke de over natten før jeg hadde på de siste detaljene med royal icing.
Som vanlig ble jeg veldig ivrig mens jeg dekorerte og glemte helt å ta bilder av selve prossesen,beklager det men skal prøve å huske det neste gang jeg dekorerer cookies. Som sagt synes disse ble veldig fine og de er veldig dekorative.
 Eneste minuset er at disse tar det lang tid å bli ferdig med,de må jo tørke mellom hver gang man har på royal icing og dessuten tar detajene på dem sin tid å sprøyte på. Skal ærlig innrømme at etter 50 stk av disse var jeg litt lei, men det gikk fort over.
Håper du fikk litt inspirasjon og selve temaet og formen på disse cookisene kan jo skiftes ut i det uendelige, her er det bare fantasien som setter grenser,så disse kan man tilpasse enhver annledning og feiring.Disse passer jo bra til Valentines som er rett rundt hjørnet. Håper du kikker innom meg her igjen snart.
                                  Ha en fin bakedag videre!

4 comentarios:

  1. Kjempeflotte !

    Du er utrolig flink som hodt ut over 50, det må jeg innrømme at jeg ikke hadde greid ;-)

    God ide til Valentin om ikke så lenge ;-)

    Ha en flott dag :-)

    ResponderEliminar
  2. hvor lenge i forveien kan man lage dem??

    ResponderEliminar
  3. Det går fint å lage dem en 8- 10 dager i forveien, de holder seg godt. Men legg matpapir i mellom dem så ikke fargene smitter over på hverandre.
    Hilsen Bakemester Snipp

    ResponderEliminar