miércoles, 21 de marzo de 2012

Mandarin og sjokoladecupcakes

Fortsetter med oppskrifter på muffinsene og cupcakes som ble servert på karnevalsfesten. Det var som du sikkert har skjønt en del forskjellige, med så mange gjester måtte det en del til. 
Disse mandarin og sjokoladecupcaksene var i utgangspunktet mest tiltenkt barna , men de gikk også ned på høykant hos de noe eldre gjestene, så de kan annbefales.
 Til ca. 16 muffins trenger du følgende: 


               100g smør                     /          100g de mantequilla
                   2 egg                         /                    2 huevos
              1,5dl sukker                  /              1,5dl de azucar
            2ts bakepulver                /        2 chucaradita de levadura
          1ts vaniljesukker              / 1 chucaradita de azucar avanillado
          2dl mandarinsaft             /        2 dl zumo de mandarinas
finrevet skall av 2 mandariner   /        la cascara de 2 mandarinas
                   4dl mel                    /                 4 dl de harina
              en klype salt                /                 un pinco de sal
150g fargede sjokoladeknapper  /                 150g de lacasitos


Sett ovnen din på 200 grader. begynn så med å finrive skallet av to mandariner, bruk ett zesterjern. Press deretter ut saften av mandarinene dine til du får 2 dl, jeg trengte 4stk.mandariner, men nå er de spanske mandarinene betydlig større og saftigere enn de du får kjøpt i norge, så ta høyde for at du trenger litt flere. 
Smelt så smøret ditt og la det avkjøles litt. Rør sukker, smør og vaniljesukker porøst. Ha så i saften fra mandarinene. Bland sammen melet, bakepulver, salt og mandarinskall for seg før du rører det sammen med resten. 
Til slutt har du i de fargede sjokoladeknappene, jeg brukte noen som på spansk heter Lacasitos, de er som M men uten peanøttene. Bruk de du eller barna som skal spise muffinsene liker best.
 Fyll muffinsformene dine 3/4 fulle og stek dem i ett muffinsbrett midt i ovnen din 15 - 18 minutter. Bruk en tannpirker for å sjekke om muffinsene dine er gjennomstekt ,om det ikke sitter røre igjen på tannpirkeren din når du drar den ut,er de ferdige. Avkjøl muffinsene dine på rist.
. Disse kan fint spises som de er , de smaker da best nystekte, eller du kan lage nutellafrosting som meg og forvandle dem til cupcakes. Til nutellafrostingen trenger du ;


           50g smør              /           50g de mantequilla
100g philadelpiaost       /     100g de queso philadelphia
         2dl nutella               /                  2 dl nutella
          2dl melis               /             2 dl de azucar glace


 Visp alle ingrediensene godt sammen med hurtigmikseren. Pass på at smøret ditt er romtemperert og mykt. La frostingen stå i kjøleskapet en stund før du skal sprøyte den ut. Min ble veldig rennde denne gangen, så utsprøytingen ble det så som så med.Har laget denne frostingen før og da har alt gått bra, men det er vel typisk at når en får gjester så går noe galt.
Jeg tilsatte mere melis og pisket på nytt , men den ble ikke helt som den skulle.Smaken var det ikke noe å si på, men den ble som sagt litt for rennede til å kunne sprøyte fint med, jeg pyntet litt på fadesen med forskjellig strøssel og kakepynt som jeg hadde liggende hjemme. Sluttresultatet ble ikke så værst allikevel. Spist opp ble de og godt smakte det , så da får rennende frosting bare være glemt.
                                          Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario