lunes, 1 de agosto de 2011

Påskekake

Mens jeg var hjemme i påsken ble det også tid til en liten påskekake.Vet det er en stund siden påske nå men jeg fortsetter å oppdatere på kakefronten, har blitt bakt mye men det har vært liten tid til å blogge om det, derav påskekake midt i sommerferien.Påskens kake var ett sjokoladesukkerbrød med to lag med fyll. Smakte godt og var fin med gule og oransje påskeblomster.
Oppskriften på kakebunnen  var som følgende;

             5 egg                    /                     5 huevos
         2dl sukker               /                  2 dl de azucar
     1,5dl hvetemel            /                 1,5dl de harina
        0,5dl kakao             /                     0,5dl cacao
     2,5 ss potetmel         /     2,5 chucaras de harina de patata
     1 ts bakepulver        /      1 chucaradita de levadura royale

Sett ovnen din på 175 grader. Begynn deretter med å vispe egg og sukker til eggedosis, la det gjerne piske i 10 minutter eller lengre. Bland de tørre ingrediensene sammen og sikt dem inn i eggedosisen. Ha røren i en smurt 24cm form , stekes så på nederste rille i ovnen i ca 35 minutter. Det første fyllet i kaken var denne gangen rårørte ferskner. Enkelt er det , men smaker fortreffelig. Du trenger en boks med hermetiske ferskner, hell av laken og bruk stavmikseren din til å lage puree av fersknene. Ha det over kakebunnen og ferdig, lettvint ikke sant?
 Fyll nummer to var denne gangen smil sjokolade fluff. Til det trenger du følgende;

           2 ruller med smil        /    2 chocolate noruego Smil
                 3 dl fløte             /                 3 dl de nata

Varm fløten opp i en kjele , som vanlig er det viktig at den ikke koker, ha smilen oppi og rør til den smelter. Settes kaldt i minst 5 timer eller helst til dagen etter. Så visper du den som vanlig krem. Det smakte godt med smilkrem ved siden av fersken pureen.
 Denne kaken ble trekt med ett ferdigkjøpt hvitt marsipanlokk, ikke alltid tiden strekker til så da er det kjekt å kunne bruke ferdigkjøpt innimellom. Jeg sparklet  kaken med litt smilkrem under marsipanlokket,droppet smørkremen da kaken skulle spises samme dag og det gikk fint.


Deretter ble kaken pyntet med små hjemmelagede gule og oransje blomster. Blomstene ble laget av hjemmelaget sukkerpasta.Prøvde å få til ett slags mønster med alle blomstene på kaken, men vet ikke om det var helt vellykket.

 Men alt i alt synes jeg det ble en fargerik og fin kake, dessuten smakte den godt. Beklager om bildene i dette innlegget er litt dårlige, men har kun med ett lite håndkamera når jeg er på ferie hjemme så det er så som så med kvaliteten på bildene.
Men dere ser ihvertfall hva som ble resultatet.
                                           Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario