viernes, 5 de agosto de 2011

Gazpacho

Varme dager i Spania bekjempes med kald suppe, nærmere bestemt kald tomatsuppe verdenskjent som gazpacho. Deilig forfriskende og en favoritt her i huset. 
Jeg tror det finnes like mange versjoner av gazpacho som det finnes spanske husmødre , alle har sin måte å lage den på , selvom hovedingrediensene alltid er de samme. Her kommer min versjon om du vil prøve en litt annerledes middag eller forrett. Du trenger;

          250g tørr loff                /              250g de pan
    1kg modne tomater          /  1kg de tomates maduras
  1 grønn spisspaprika        /         1 pimiento verde
        1 hvitløksfedd               /          1 diente de ajo
            70g agurk                /            70g de pepino
         1dl olivenolje              /          1dl aceite de oliva
        1ss epleedikk            /       1 chucarada de vinagre
                 salt                     /                      sal
              pepper                /                    pimienta
       en klype sukker         /           una pizca de azucar
   2 ss malte mandler      /     2 chucaras de almendras molidas

Begynn med å legge den tørre loffen i vann, du kan gjerne bruke baguetter også. La loffen ligge i vann i ca. en time eller gjerne litt lenger , la så vannet renne av .
 Del tomater, agurk, paprikaen og hvitløksfeddet i biter.
 Ha alt sammen i mikseren , sammen med det avrente brødet,epleedikken, olivenoljen,salt, pepper , en klype sukker,de malte mandlene og ett halvt glass vann. Kjør mikseren på fullt en liten stund , synes du gazpachoen blir litt tykk har du i litt mere vann. Smak på gazpachoen og ha i eventuelt mere salt og pepper om nødvendig.

Sil gazpazoen gjennom en fin sil også er det bare å servere om du vil. I Spania er det mange som serverer suppen med diverse granityr, det blir alltid satt på bordet slik at hver enkelt kan ha i gazpachoen sin det man liker best. Vanlig tilbehør er agurk, løk,grønn spisspaprika,kokt egg, krutonger og rød paprika, alt skjært i bitte små biter. Jeg pleier å servere min gazpacho med rød og grønn spisspakrika, kokt egg og agurk. Velg etter hva du liker og føler for.
 Må inrømme at ni av ti ganger blir gazpachoen bare spist som den er her i huset og det smaker like godt. En liten smak av spania, prøv da vel. Denne er også fin å servere på ett tapasbord i små glass , som nettopp en tapas.
                            Ha en fin spanskinspirert dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario