miércoles, 11 de mayo de 2011

Melkesjokoladepannacotta med sirusfrukter

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i sjokolade, favoritten er melkesjokolade,men ikke hvilken som helst melkesjokolade, det må være  Freias ett lite stykke norge.Ingen over ingen ved siden. Det hamstres melkesjokolade hver gang jeg er i gamlelandet og når jeg får besøk fra det kalde nord pakkes det melkesjokolade innimellom bikinier og solkrem. Her om dagen var lysten på melkesjokolade svært påtrengende noe som resulterte i denne desserten.
 Til 4 porsjoner trenger du;

                      2 dl. fløte                 /            2 dl. nata
             1 dl. creme fraiche         /      1dl. creme fraiche
                 1 ss. sukker               /     1 chucara de azucar
              1,5 gelatinplater           /     1,5 hojas de gelatina
   100g. freias melkesjokolade  / 100 g de chocolate de leche
              1kanelstang                 /         1 rama de canel
              1 stjerneanis                /         1 estrella de anis
                   Kanel                      /                Canela
               1 appelsin                  /             1 naranja
                1/2 sitron                  /             1/2 limon

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Ha fløte, creme fraiche og sukker i en kjele og kok det opp. Ha i melkesjokoladen i biter og rør om til det smelter. Press ut det kalde vannet av gelatinplatene og rør dem inn. Hell blandingen opp i fire serveringsskåler og la det avkjøles i kjøleskap i 2 - 3 timer.
Skrell appelsinen og den halve sitronen og del dem opp i små biter, strø over 2 teskjeer sukker og litt kanel. Ha i kanelstangen og anis og la det stå og godgjøre seg til pannacottaen er stiv.


Fordel sitrusfruktene over og server.

Det var ett lite stykke Norge her i Spania, men kan nytes i alle verdenshjørner. Ha en fin dag!

1 comentario: