viernes, 27 de mayo de 2011

Pizza med kjøttboller

Pizza er kosemat og her i huset eksprimenteres det med ulike fyll og kombinasjoner i jakten på den ultimate pizzaen. Forrige fredag spiste vi denne og den kom høyt opp på listen både hos store og små, tror nesten jeg kan si at dette er min storfavoritt for tiden.

Vil du teste for å se plasseringen på din pizzaranking, trenger du dette.
Til pizzadeigen brukte jeg følgende oppskrift;

    2,5 dl lunkent vann         /          2,5 dl de aqua templada
          25g gjær                  /            25g de lavadura fresca
      2ss olivenolje              /       2 chucaras de aceite de oliva
        0,5ts salt                   /             0,5 chucaradita de sal
       5-6 dl mel                  /                 5- 6dl de harina

Ha lunkent vann og olivenolje i en bolle, rør ut gjæren i væsken og tilsett salt. Deretter tilsetter du melet litt etter litt mens maskinen elter deigen for deg.
Se ann melmengden , den ferdige deigen skal være glatt og litt seig , men ikke for tørr. Dekk til med plast eller ett kjøkkenhåndkle og sett den til heving. La den heve i ca. 40 minutter eller til den har blitt dobbelt så stor.

 

 Imens lager du istand fyllet til pizzaen. Denne gangen brukte jeg;
        300g kjøttdeig                    /        300g de carne picada
          200g bacon                      /             200g de bacon
           1/2 rødløk                        /             1/2 cebolla roja
                salt                              /                        sal
             pepper                          /                    pimienta
1 italiensk grønn paprika        /     1 pimienta verde italiano
     1 liten boks mais                /               1 lata de maiz
            1 egg                           /                       1 huevo
   Litt brødsmuler                    /         un poco de pan rallado
ca. 200 g revet mozarella     /    ca. 200g de mozarella rallada
  ca. 150g revet cheddar      /        ca.150g cheddar rallada
1 boks ferdig tomatsaus      / 1 lata de tomate frito estilo casero
          litt oregano                  /          un poco de oregano

 Begynn med å lage minikjøttbollene, ha kjøttdeigen, egget , litt brødsmuler ,  1/4 av rødløken kuttet opp i ørsmå biter , salt og pepper i en bolle. Rør det hele godt sammen og stek kjøttbollenen i olivenolje på middels varme. Jeg bruker en teskje til å forme kjøttbollene med , en godt fylt opp teskje rulles til  en liten bolle og vips så har du en minikjøttbolle. Mens de stekes,deler du baconet i små skiver, jeg pleier å klippe med saks det er veldig lettvint synes jeg. Når kjøttbollene er ferdig stekt , steker du baconet i den samme pannen til de får litt farge.


Sett tilside og skjær resten av rødløken og den grønne italienske paprikaen i skiver. Jeg jukser litt når jeg lager pizza og kjøper ferdig revet ost , lettvint og greit. Jeg har skrevet ca mål på osten i denne oppskriften, grunnen til dette er at her i familien liker vi pizza med masse ost, om du ikke synes det er noe særlig så bare reduserer du ostemengden litt. Blandet denne gangen cheddar og mozarella og det ble veldig godt. Nå skulle deigen din være ferdig hevet , den er dobbelt så storsom den var før hevingen,så da tar du den ut og legger den på en melet overflate.


Kjevl den ut slik at den blir litt større en bakeplaten til ovnen din , enn centimeter eller to lengre og bredere, legg deretter deigen over på bakeplaten som du dekker med bakepapir, det som "henger" på utsiden av bakeplaten bretter du inn og dermed blir dette skorpa på pizzaen din. Smør tomatsausen utover , legg på kjøttboller, bacon, den grønne paprikaen og løken. Strø over osten og til sist har du over litt oregano.


Inn i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter. Følg med på slutten av steketiden ingen ovner er like og brent pizza er ikke noe særlig. Så er det bare å fylle noe godt i glasset til store og små og kose seg , mens man nyter den første kvelden i helgen. Ha en vidunderlig helg alle sammen.

Håper det smaker!

No hay comentarios:

Publicar un comentario