lunes, 25 de febrero de 2019

Banan og havregrynvafler

Ble en uke med datatrøbbel,besøk av mamma og karnevalfeiring forrige uke så ingen mulighet for blogging mrn nå rt jrg tilbake.Vafler må vel nesten regnes som en av norges najonalretter vil jeg tro og jeg steker stadig vafler her i spania til henrykte spanjoler som lar seg imponere. Disse vaflene jeg byr på i dag ble til etter at jeg nok en gang satt igjen med noen overmodne bananer på fruktfatet som ingen spiser opp.Istedet for å havne i søpla ble de til disse nydelige banan og havregrynsvaflene som gikk ned på høykant her i huset.
Ungene spiste villig vekk og spanjolene likeså ,så da vil jeg nok påstå at det vil du gjøre også om du prøver deg på disse. Til ca 10 vaffelplater trenger du følgende ingredienser;

           100g smør                /       100g de mantequilla
             4dl mel                   /             4dl de harina
            0,5ts salt                 /             0,5cdta de sal
        1ts bakepulver            /     1cdta de levadura royale
     2 modne bananer          /          2platanos maduros
        6ss havregryn            /       6cda de copos de avena
            5dl melk                 /              5dl de leche
              2 egg                   /                 2 huevos
    1/2ts kardemomme       /       1/2cdta de cardammomo

Begynn med å ha de modne bananene dine og havregrynene i en bolle og kjør det til en jevn røre ved hjelp av en stavmikser. Smelt smøret ditt.Ha mel,salt,kardemomme og bakepulver i en bolle og rør inn melken din,rør kraftig slik at det ikke danner seg klumper.
Neste steg er å røre inn eggene dine ett og ett, pisk hardt slik at de løser seg godt opp før du har i det smeltede smøret.Til slutt pisker du inn havregryn og bananblandingen din og setter røren til å svelle på kjøkkenbenken i ca 15 minutter.Neste steg er å varme opp vaffeljernet og steke i vei.
Jeg fikk 11 vaffel plater ut av denne oppskriften så det rekker til en sulten ungeflokk. Vaflene får en mild smak av banan og litt ekstra tyggemotstand med havregrynene. Smaker nydelig og vil forsvinne fra bordet på null komma niks.
En fin måte å bruke overmodne bananer på og om du mot formodning skulle få noen vafler igjen kan de fint fryses også,de smaker like godt når du tiner dem opp igjen.Prøv da vel ,jeg lover deg at du ikke kommer til  angre deg.Om du prøver så legg gjerne igjen en kommentar her om hva du syntes det blir jeg glad for.
Ha en fin dag videre!

1 comentario:

  1. Nam, nam ... så fint, jeg må prøve.
    Hilsen til deg. Hilsen til Spania.
    Jeg elsker bakeri :-))

    ResponderEliminar