viernes, 27 de enero de 2017

Tapas; Paibiter med karamelisert løk og chevre

Fredag og da blir det som vanlig en ny tapas oppskrift her på bloggen. Denne helt nydelige paien med chevre og kalamelisert løk er en ny favoritt her i huset ,og smaker absolutt himmelsk. Den kan fint spises til middag med litt salat som tilbehør,eller du kan dele den opp i munnfuller og servere den som tapas. Helt nydelig til ett glass rødvin på fredagskvelden og slett ikke vanskelig å lage.
Dessuten pleier jeg å bruke ferdigkjøpt paideig når jeg lager denne og da går det enda lettere. Om du vil prøve deg på denne fantastiske chevre og karameliserte løkpaien trenger du følgende ingredienser;

    1 stk ferdig paideig      /    1 paquete de masa quebrada
           2 store løk             /           2 cebollas grandes
            1 rødløk                /             1 cebolla roja
               smør                  /              mantequilla
            olivenolje              /             aceite de oliva
           frisk timian             /              tomillo fresco
              1 egg                   /                 1 huevo
             1dl fløte                 /              1dl de nata
        100-120g chevre       /    100-120g de queso de cabra

Du begynner med å karamelisere løken din,dette tar litt tid men du kan fint gjøre andre ting mens løken står på kokeplata eller du kan lage den dagen i forveien. Ha en spiseskje eller to med olivenolje og den samme mengden smør i en stekepanne. Skjær all løken din i tynne ringer og ha den i stekepannen.Strø over litt salt.
Rør godt rundt ,sett deretter lokk på stekepannen og la løken stå og putre og karamelisere seg på medium varme i 35-40 minutter. Rør om i løken av og til, det kan virke som det er mye løk, men det blir mindre av den når den er ferdig karamelisert.Når løken er ferdig karamelisert har du i 2ts hakket timian og rører godt rundt,trekk så stekepannen av varmen.
I mellomtiden setter du ovnen din på 200 grader. Ta den ferdige paideigen og strekk den utover den formen du velger å bruke,jeg brukte en avlang paiform ,men det går like bra med rund som firkantet. Dekk så paideigen til med bakepapir og ha i noen tørre kikerter for å holde papiret nede.
Stek paiskallet midt i ovnen i 25-30 minutter ,ta det så ut og ,fjern kikertene og bakepapiret forsiktig.Sett deretter paiskallet ditt i kjøleskapet en halv times tid slik at det blir ordentlig avkjølt. Senk samtidig temperaturen på ovnen din til 170 grader. Fyll så paiskallet ditt med den karameliserte løken.
Pisk sammen egget ditt og fløten og ha i litt salt og pepper,hell deretter blandingen over i paiformen. 
Skjær opp chevren,eller den hvite geitosten din, i skiver og legg den på toppen i paiformen din.Ha over litt hakket timian,deretter steker du paien din midt i ovnen på 170 grader i 25-20 minutter til fyllet har stivnet. La den avkjøles litt før du skjærer den opp i passe store munnfuller.
Pynt gjerne med litt frisk timian på toppen. Denne kan fint spises både varm,lunken eller kald den smaker like godt okke som. Den smelter i munnen og er litt av en smaksbombe,du burde virkelig prøve den,jeg lover deg at du ikke blir skuffet.
Nå som fredagstapasen er oppe og går igjen her på bloggen,tenkte jeg at jeg skulle høre med dere som besøker meg her inne om det er en tapas dere gjerne skulle hatt oppskriften på. De fleste av oss har sikkert spist en tapas som vi gjerne skulle kunne lage hjemme. Har du en favoritt så legg gjerne igjen en kommentar her inne eller på instagram, navnet der er også Bakemester Snipp, så skal jeg se hva jeg kan gjøre.
Happy Friday!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario