miércoles, 19 de octubre de 2016

Halloween kanelkjeks

Da går startskuddet for årets Halloween blogging her inne, jeg syntes det er en kul greie og liker å pynte opp litt i huset til Halloween og ikke minst å bake litt. Vi har hatt Halloween fest 4 år på rad her i heimen og det blir nok å følge tradisjonen i år også . Barna har allerede spurt i ukesvis så det er tydligvis populært. På menyen kommer nok disse supergode kanelkjeksene å stå.
Smaker deilig kanel og de er selvfølgelig laget i beste Halloween ånd utformet som gresskar. Disse er relativt enkle å lage og har du ikke gresskar utstikker kan du fint bruke andre utstikkere. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til ca 20 kjeks:

        100g smør          /        100g de mantequilla
       100g sukker         /           100g de azucar
            1 egg              /                 1 huevo
          250g mel         /              250g de harina
      1ts bakepulver     /      1cdta de levadura en polvo
         3ts kanel          /             3cdtas de canela
   oransj pastafarge    /             colorante naranja

Begynn med å ha romstemperert smør,sukker og egg i bakebollen din. Miks det hele godt sammen. Ha deretter i oransj pastafarge og halvparten av melet.
Rør det hele godt sammen med en slikkepott. Ha så i kanel og bakepulver og fortsett å blande det hele godt med slikkepotten din.Ha så i resten av melet og fortsett å røre til du har en fast deig.Bruk hendene til å forme en fast deig, er det veldig klissete ha i litt mere mel.
Pakk så deigen inn i plastfolie og la den ligge 30-45 minutter i kjøleskapet. I mellomtiden varmer du opp stekeovnen til 180 grader og legger bakepapir på en stekeplate. Når deigen din har blitt kald kjevler du den ut mellom to lag med bakepapir til den er 2-3 mm tykk.
Deretter er det bare å trykke ivei med utsikkeren din, eller du kan bruke en kniv og skjære ut som du selv ønsker. Legg deretter kanelkjeksene dine på stekeplaten ,ha litt avstad mellom hver kjeks,før du steker dem i 12-14 minutter midt i ovnen på 180 grader.
Kjeksen er ferdig stekst når den har hevet litt og er tørr på overflaten. Ta kanelkjeksen ut av ovnen og la den avkjøles litt på bakeplaten før du flytter dem over på rist til de blir kalde.
Så er det bare å gjøre seg klar til å nyte,smaker deilig av kanel og de var selvfølgelig en stor hit blandt den yngre garde, mat med spesifike former er jo gjerne det;) Kanskje en ide å gi barna på Halloween om det skulle komme noen å gå knask eller knep til deg.
Håper du fikk lyst til å bake litt nå , og er du som meg glad i Halloween så følg med på bloggen fremover det vil komme flere tips og ideer til Halloween,så det er bare å titte innom igjen.
                                    Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario