viernes, 9 de septiembre de 2016

Tapas;Brokkolipletter

Fredag igjen folkens og selvfølgelig fredagstapas her inne på Bakemster Snipp, håper å komme igang igjen med fredagstapasen her på bloggen nå etter sommeren. Ett lite alternativ til fredagstacoen kanskje eller som tilbehør. I dag står brokkolipletter på tapas menyen.
Disse brokkoliplettene er utrolig gode, og de pleier å falle i smak både hos store og små.Lag gjerne dobbelt porsjon for disse har en tendens til å forvinne fortere en svint. Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til 10 brokkolipletter;

           150g brokkoli               /             150g de brocoli
           40g strøbrød               /            40g de pan rallado
           65g revet ost               /            65g queso rallado
     1-2 ss cottage cheese      /      1-2 cda de cottage cheese
                 1egg                     /                   1 huevo
                  salt                      /                       sal
                pepper                    /              pimienta negra

Begynn med å vaske og kutte brokkolien din opp i veldig små biter. Ha den deretter i fosskokende lettsaltet vann og la den koke i 3 minutter. Sil deretter ifra vannet og la brokkolien avkjøles litt.
Mål deretter opp alle ingrediensen dine og ha dem i en stor bolle,vent med cottage cheesen til slutt da det varierer litt hvor mye du trenger ettersom hvor tørr massen din blir.
 Rør deretter det hele godt sammen til du har en fast masse.Ha i godt med salt og litt pepper. Jeg pleier å bruke mozarellaost,men jeg har også laget disse med cheddar og emmental så bruk det du liker best eller det du har i kjøleskapet.
Sett så en stekepanne på medium varme med litt olivenolje i og form små pletter av brokkolimassen din,bruk hendene,ha dem i stekepannen og stek dem 3-4 minutter på hver side. Du får 10 brokkolipletter av denne oppskriften, husk at de skal være munnfuller det er jo tapas vi lager.

Så er det bare å servere,de smaker helt nydelig og de blir også spist ofte her i huset som tilbehør til fisk skal jeg være ærlig. Ett godt vegetar alternativ til tapasbordet. Disse holder seg fint ett par dager i kjøleskap.

Så kan du enten servere dem kalde eller varme dem opp igjen i ovnen,det er helt opp til deg,de smaker godt kalde også. Håper du fikk lyst på tapas nå,husk at du finner over 80 forskjellige tapas her inne på bloggen,det skulle med andre ord være noe for enhver smak. 
Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario