lunes, 5 de septiembre de 2016

Morellchutney

Hei alle sammen da var definitivt sommeren over for min del og jeg er tilbake i spania ,på jobb og nå også bloggen forhåpentligvis. Det var absolutt ikke meningen at det skulle bli en så lang bloggpause nå i sommer ,men mye på programmet og en meget hektisk vår førte til at det ble slik. Jeg har mye å gjøre i september også,men håper å få blogget litt innimellom,så titt gjerne innom her snart igjen. 
Høsten banker jo på døra nå og det kommer nok oppskriftene her inne til å bli litt preget av fremover. Føsrt ut i dag er en aldeles nydelig morellchutney.Om du vil prøve deg på denne trenger du følgende ingredienser til ett syltetøyglass med chutney;

       5-700 gram moreller     /              5-700g de cerezas
                  1 løk                   /                  1 cebolla
        20g fersk ingefær        /           20g de jenjibre fresco
     1ts revet muskattnøtt     /   1cdta de nuez moscada molida
     0,5ts cayennepepper    /       0,5cdta de pimienta cayenne
           3ss epleedikk           /    3cdas de vinagre de manzana
           1 kanelstang           /              1 rama de canela
                 litt salt               /                      sal

Begynn med å fjerne steinene fra morellene dine, dette er den kjedligste jobben,men det går fortere og fortere. Rens så mange moreller slik at du til sammen har 500g rent morell kjøtt,husk at du nok må beregne rundt 700g moreller for å sitte igjen med såpass med morellkjøtt.
Ha så morellene i en tykkbunnet kjele. Finhakk løken din og ha den i kjelen også.Riv den ferske ingefæren din opp i kjelen.Deretter har du i resten av ingrediensene. Gi det hele ett oppkok på høy varme uten lokk,pass på å røre.
La det koke på høy varme i 5 minutter mens du hele tiden rører rundt,skru deretter ned til lav varme og la chutneyen putre på plata i 35-40 minutter. Rør kraftig om av og til slik at morellene oppløser seg helt.
Smak til med salt og la så chutneyen avkjøle seg i kjelen. Når den er kald har du den over på ett sterilisert syltetøyglass. Chutneyen bør oppbevares i kjøleskapet og den holder seg fint i 4-6 uker. Den smaker nydelig til kjøtt synes jeg og sammen med litt sterk ost på knekkebrødet er den også en sikker vinner.
Håper du fikk lyst til å lage chutney om du skulle ha noen moreller til overs, virkelig superenkelt og smaker a million dollars. Om du prøver blir jeg kjempeglad for å høre hva du syntes gjerne her inne i kommentarfeltet eller på instagram.
                                    Ha en fin høstdag videre!

2 comentarios:

  1. Hei, dette ble veldig godt! Vet du om det kan oppevares lengre enn 4-6 uker på uåpnet sterilisert glass?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jeg har hatt noen av mine i opp til 8 uker men etter det vet jeg ikke da vi rett og slett har spist det opp Saa fint at du likte chutneyen det er koselig med tilbakemelding.

      Eliminar