lunes, 26 de octubre de 2015

Halloween; Grønne monsterøye kjeks

Da har vi startet på Halloween uken og i dag får du grønne monsterøye kjeks her på bloggen. Disse er enkle å lage, smaker godt og ungene elsker dem. Kanskje noe å by på istedet for godterier om du skulle få noen utkledde som spør om knask eller knep på døra.
Barna i huset synes det var stor stas å være med på å lage disse , det blir ca 60 kjeks av oppskriften så da skulle du ha litt til å spise selv og litt til å gi bort. De smaker dessuten fortreffelig, så mye positivt å si om disse kjeksene. Om du har lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser;

          225g smør               /      225g de mantequilla
         280g sukker             /          280g de azucar
     2ts vaniljeekstrakt        /   2cdta de extracto de vanilla
              1 egg                    /             1 huevo
            280g mel                /         280g de harina
         25g maizena            /          25g de maizena
        1ts bakepulver          /     1cdta de levadura royale
            0,5ts salt                /         0,5cdta de sal
    grønn konditorfarge       /           colorante verde
     svart konditorfarge       /           colorante negro

Begynn med å sette ovnen din på 190 grader. Deretter har du smør og sukker i bakebollen og pisker det hvitt. Husk å bruke romtemperert smør. Pisk deretter inn egget.Deretter har du mel,maizena,salt og bakepulver i en bolle og sikter det en gang. 
Ha så vaniljeekstrakten i smørblandingen , deretter har du i den siktede melblandingen litt etter litt mens du lar bakemaskinen gå på lav hastighet. Rør til du har en fast og kremete deig. Når deigen din er fast tar du 135 gram av deigen ut av bakebollen før du har i grønn konditorfarge og pisker videre til deigen som er igjen i bollen blir helt grønn. Deretter tar du 35 gram av deigen du tok av,den farger du svart, de resterende 100 gram lar du være den naturlige fargen.
Deretter er det bare å sette igang å trille kuler, du trenger 3 kuler pr monsterøye kjeks, en stor grønn kule, en litt mindre hvit kule og til slutt en liten svart kule. Sett dem oppå hverandre og bruk en finger til å presse dem ned slik at de to øverste kulene blir helt flate. Og vips så har du ekle grønne monsterøyne.
Legg kjeksene på en bakeplate med litt avstand i mellom, jeg legger 20 kjeks på en bakeplate, deretter stekes de midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter. Følg med på slutten av steketiden slik at ikke kantene på kjeksen blir brunfarget. 
Kjeksene er fortsatt myke når du tar dem ut av ovnen så la de avkjøles på stekeplaten en fem minutters tid før du flytter dem over på rist. Så enkelt og greit er det altså å få fiks ferdige grønne monsterøyne i hus til Halloween.
Barna vil elske disse, man blir også litt grønn på tunga etter å ha spist disse , så perfekte til Halloweenfeiringen. Dessuten gir oppskriften mange kjeks,noe som kan være en fordel om du har mange barn i nabolaget. Håper du fikk lyst til å bake litt til Halloween.
 Titt gjerne innom Halloween kategorien her på bloggen, den finner du her,der finner du flere tips på mat og godsaker med Halloween inspirasjon. Ha en horribel uke og titt gjerne innom  her igjen snart.
                                  Ha en skremmende mandag!


No hay comentarios:

Publicar un comentario