miércoles, 10 de junio de 2015

Lettvint solsikkefrøbrød

Brød må man ha hver dag og det er ikke alltid det frister å lage en gjærdeig og vente på heving, da er dette saftige og veldig gode solsikkefrøbrødet løsningen. Dette er ett brød som er laget på bakepulver og det trenger derfor ingen tid til heving. Smaker nydelig og passer ypperlig som tilbehør til supper. 
Det er også veldig lettvint å røre sammen og på en drøy time er brødet ferdig , og det innkluderer steketiden. Om du vil prøve deg på dette solsikkefrøbrødet trenger du følgende ingredienser;

               9dl mel                /               9dl de harina
         1ss bakepulver         /       1 cda de levadura royale
      3dl solsikkekjerner      /       3dl de semillas de girasol
               1ts salt                /              1cdta de sal
               3dl kefir               /               3dl de kefir
              2dl vann               /              2dl de aqua
   0,5dl de smeltet smør    /    0,5dl de mantequilla derritida

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader,ha deretter alle de tørre ingrediensene ,mel,salt,bakepulver og 2 dl av solsikkekjernene dine i en bolle. Rør det hele godt sammen. Ha deretter i det smeltede smøret og kefiren vekselvis mens du lar eltekroken gå på lav hastighet.
Ha til slutt i vannet, blir deigen veldig løs holder du igjen litt på vann mengden. Det blir en klissete deig du får,men den skal allikevel være fast.Smør deretter en rund 24 cm form med smør og sikt litt hvetemel over slik at brødet ikke setter seg fast under steking. Ha også litt solsikkekjerner i bunnen på formen. 
Ha så i deigen din og fordel den jevn i formen ved hjelp av en slikkepott. Deretter setter du brødet midt i ovnen på 200 grader og steker det i ca 60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden, da den som oftest varierer fra ovn til ovn.Bruk en tannpirker til å sjekke at brødet er gjennomstekt, den skal komme tørr ut av brødet, da er det ferdig.
Ha så brødet over på rist og la det avkjøles, smaker nydelig til kveldsmat. I og med at brødet inneholder kefir holder det seg fint ferskt i en dag eller to, men av erfaring kan jeg si at dette brødet gjerne forsvinner lenge før det.
Siden dette brødet ikke heves men blir bakt med bakepulver så egner det seg ikke spesiellt til frysing. Håper du fikk lyst til å bake litt, og som sagt dette er veldig lettvint og raskt, det går på litt over timen fra du begynner til du kan sette deg ned for å spise.
Solsikkekjernene gir en litt nøtteaktig smak og kefiren gjør det til ett saftig brød, en perfekt kombinasjon. Minstemann i huset sitt nye favorittbrød. Håper du prøver,om du gjør det så blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger her på bloggen og på instagram. 
                                   Ha en fin kveld videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario