viernes, 14 de noviembre de 2014

Fredagstapas;Fylte cherrytomater

Da var det brått fredag igjen og nok en gang klart for tapas her på bloggen.Ukene og dagene bare flyr avsted og da er det godt å senke skuldrene når fredagskvelden kommer og kose seg med tapas. Disse fylte cherrytomatene er perfekte munfuller ,smaker friskt og godt og er dessuten relativt enkle å lage.
 Disse kan fint forberedes i godt tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til de skal serveres. Det eneste du bør huske på er å la dem stå en stund i romtemperatur slik at de ikke er helt kalde når de serveres ,da kommer nemlig smakene bedre frem .Om du ble fristet til å prøve trenger du til 20 individueller munfuller følgende;

        20 cherrytomater       /         20 tomates cherry
           150g bacon            /            150g de bacon
     75g fersk mozarella     /       75g de queso mozarella
             basilikum              /              albahaca
         2ss olivenolje           /       2 cda de aceite de oliva
      2ss creme fraiche       /          2cda creme fraiche
        2ss dijonsennep       /      2cda de mostaza de dijon
              pepper                /                pimienta

Begynn med å kutte baconet i små biter og sprøstek det på høy varme i stekepannen. Sett det så til siden og la det avkjøle seg.
Mens baconet kjøler seg ned begynner du med å vaske cherrytomatene dine, kjøp de største du finner så blir det ikke så pirkete å lage munnfullene.Kutt av toppen på tomatene og skjær med kniven langs innsiden av tomatene slik at innmaten løsner.
Ha innmaten og frøene fra cherrytomatene i en bolle, i den samme bollen har du 2 ss olivenolje,2 ss creme fraiche ,2 ss dijonsennep, pepper og 20-25 basilikumsblad. Denne blandingen skal bli dressingen din. 
Bland så det hele godt med en stavmikser , pass på at basilikumbladene dine blir helt oppløst. Kjør på med stavmikseren til du har en jevn og klumpfri dressing.
Deretter gjennstår den pirkete delen av jobben. Kutt opp mozarellaosten din i små biter og fyll opp cherrytomatene lagvis med mozarella og bacon.
Trykk gjerne godt med bacon og mozarella i cherrytomatene men pass på at de ikke revner. Deretter heller du på ca. 1 ss med dressingen din på toppen av de nå fylte cherrytomatene.
Pynt hver enkelt cherrytomat med ett basilikumsblad,og det var det hele ,de fylte cherrytomatene er nå klare til å nytes. Som sagt deilig og friske munnfuller .
Håper du fikk lyst på litt tapas til fredagskosen , om du prøver blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger enten her på bloggen eller på instagram,der heter jeg også Bakemester Snipp.
                             Ha en hyggelig fredag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario