miércoles, 24 de septiembre de 2014

Enkle sjokoladekjeks

Kjeks er alltid kjekt å ha på lur i en boks,at de dessuten smaker godt, er enkle å røre sammen og ferdig på null komma niks ja da er det bare fordeler spør du meg. Disse var dessuten veldig godt likt av barna i huset og kjeksboksen var tom etter bare ett par dager, og det er i mine øyne godt skussmål. Ypperlige til å dyppe i tekoppen eller kaffekoppen for oss som er litt eldre også,nå som kveldene blir litt kjøligere. 
Altså bare fordeler så langt øyet kan se.Jeg fant originaloppskriften på en av mine favorittblogger Bakverk och fikastunder. Om du vil prøve trenger du følgende;

          200g smør         /      200g de mantequilla
         2,5dl sukker       /            2,5dl azucar
             1 egg              /              1 huevo
           4,5dl mel          /         4,5dl de harina
          5ss kakao         /          5 cda de cacao
    1ss vaniljesukker    /    1 cda azucar avanillado
       1ts bakepulver     /   1 cdta de levadura royale
      egg til pensling     /         huevo para glasear
         perlesukker       /             azucar perla

Begynn med å vispe smøret og sukkeret ditt hvitt og kremete. Deretter har du i egget og pisker videre til det hele er godt blandet.
Ha deretter i vaniljesukker, bakepulver og kakao, før du til slutt sikter inn melet litt etter litt. Deigen blir litt klissete men skal ikke henge seg fast i hendene ,om den gjør det ha i litt mere mel.
Del så deigen inn i 3 eller 4 like store deler, og rull dem ut til 3 (4) like store lengder. Legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt flate med fingrene. Deretter pensler du lengdene med egg før du strør over perlesukker.
Som du ser av bildene lagde jeg bare 3 lengder og fikk da veldig lange kjeks, om du vil ha kjeksene litt kortere lager du 4 lengder av deigen. Lengdene stekes så på 175 grader varmluft i 15 - 18 minutter.
De eser ganske så mye under stekingen, men om de eser sammen gjør det ikke så mye da de allikevel skal deles opp etter stekingen. La kjeksene hvile ett minutt eller to på stekebrettet før du bruker en skarp kniv og skjærer dem opp i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv .
Jeg fikk 36 kjeks utav oppskriften, men det varierer litt med hvor mange lengder du lager av deigen og hvor tykke du liker kjeksen din. Smaker nydelig av sjokolade og er akkurat passe seige i midten.
Som sagt før bare positive ting å si om disse enkle og smakfulle sjokoladekjeksene,så her er det bare å hive seg rundt på kjøkkenet og sette igang. Om du vil følge mine daglige sprell på kjøkkenet kan du gjerne gjøre det på Instagram , jeg heter Bakemester Snipp der også. Håper du fikk lyst til å bake litt til lange høstkvelder.
                                    Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario