miércoles, 30 de octubre de 2013

Tre "i siste lita" tips til halloween.

Veldig ofte kommer tidsklemma å tar tak i oss mammaer (og pappaer også for den saks skyld) og selvom vi gjerne skulle ha arrangert tidenes Halloweenparty for våre små håpefulle er det ikke alltid tiden strekker til. Men litt feiring kan det allikevel bli i heimen med disse tre superenkle tipsene til litt Halloweengodis.
 Dessuten er dette veldig barnevennlige tips, barna kan fint være med på å lage disse, dermed to fluer i en smekk, Halloweengodteri og underholdning for barna på en regnfull ettermiddag. At det dessuten blir putta litt frukt innimellom alt godteriet er jo heller ingen ulempe.
Til det første tipset trenger du mandariner og/eller clementiner pluss en permanent sort tusj.
Deretter er det bare å la fantasien løpe løpsk og tegne skremmende Halloween fjes på mandarinene. Det er helt nødvendig å bruke permanent svart tusj, om den ikke er permanent smitter det svart tusj av på absolutt ALT (snakker her dessverre av erfaring). Veldig gøy for de minste og lettvint for oss store. 
Til tips nummer to trenger du en skarp kniv, røde og/eller grønne epler og en hel haug mimimarsmallows, eller en del store marsmallows og en saks.
Begynn med å dele eplene dine i "trekantaktige" biter. Fjern kjernehus og stilker. Skjær så ett hakk i den delen av epletrekanten som skallet sitter på ,slik at det blir formen til en munn på eplebiten din. Denne delen er det best at en voksen person gjør eller kan det fort ende opp med noen tårer(snakker igjen av erfaring). Deretter er det bare å fylle opp den utskjærte delen av eplebitene med mimimarshmallows,fin fin jobb for små barnehender. 
Om du ikke får tak i mimimarshmallows klipp vanlige marshmallows i passe store biter. Plutselig har du en hel haug med ekle munner som barna synes er dødskule om jeg skal dømme etter jubelen her i huset da de kom på bordet.
Til tips nummer tre trenger du bananer, kokesjokolade, cakepopspinner/grillpinner/ispinner og lakrisstenger. Skrell bananene og del dem i tre deler, smelt kokesjokoladen over vannbad eller i microovnen. Del lakrisstangen opp i små biter på tvers slik at de ser ut som øyne.
Bad bananbitene i den smeltede sjokoladen, tre dem på cakepopspinner og fest to lakrisstang øyne på hver enkelt. Hjelp gjerne små barne hender med å tre bananene på cakepopspinnene ellers blir det fort smeltet sjokolade over hele kjøkkenet. (Igjen snakker jeg av erfaring). La sjokoladen stivne og vips har du sorte spøkelser til Halloweenfesten.
Håper noen av tipsene kan komme til nytte, de gjorde stor ståhei på festbordet på Halloween her i heimen ,og blr spist opp lenge før annet godteri. Litt sunnere og veldig skremmende.
                                 Ha en spooky dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario