martes, 8 de octubre de 2013

Rabarbra og ingefær syltetøy

Søndagen her i huset ble brukt til å koke syltetøy , og ja, du leste riktig rabarbrasyltetøy har det blitt selvom det ikke akkurat er sesong for rabarbra hjemme i Norge nå så har du kanskje noe i fryseren som du kan bruke. Grunnen til at det ble deilig rabarbralukt her i huset var at jeg endelig fant rabarbra her i Spania.
Det vokser ikke her fordi det er for varmt har jeg blitt fortalt, men i dag hadde min faste grønnsaksbod på det ukentlige markedet altså rabarbra, vel og merke ganske dyr og importert men lysten ble for stor og jeg endte opp med ett par kilo.Derav syltetøykoking denne søndagen. Syltetøyet smaker himmelsk spør du meg. Om du vil prøve trenger du;

      500g rabarbra            /      500g de ruibarbo
          1/2 sitron                /            1/2 limon
            1 eple                   /           1 manzana
  2-3cm fersk ingefær     /    2-3cm jenjibre fresco
          2dl sukker             /           2dl de azucar
       1 vaniljestang          /        1 rama de vanilla
           1dl vann               /               1dl vann

Del rabarbraen din opp i biter, skrell eplet og ha det i den samme bollen. Riv ingefæren din og ha den over eplet og rabarbraen. Press deretter saften ut av den halve sitronen og ha den over blandingen. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dem pluss det som blir igjen av stangen opp i den samme bollen.Til slutt tilsetter du sukkeret og rører det hele godt sammen, så lar du blandingen stå og hvile seg på kjøkkenbenken i ca.30 minutter eller lengre, slik at sukkeret trekker seg godt inn i rabarbraen.
Ha så vannet i en kjele og la det koke opp ,når det koker har du over hele blandingen i kjelen. La det hele få ett oppkok og skru så ned på svak varme og la det putre i vei i litt over en time , rør om av og til , og når eplene begynner å bli møre knuser du dem litt med en gaffel før du lar det hele koke videre.
Jeg lot mitt syltetøy putre i 1time og 30 minutter,da var det perfekt. La syltetøyet avkjøles helt før det helles over på rene glass og oppbevares mørkt og kjølig. Så er det bare å koke en god kopp te og ta opp noen ferske rundstykker fra fryseren og nyte. Elsker den rosa fargen det blir på syltetøyet også.
                                                  Ha en fin syltedag!

4 comentarios:

 1. Åh, det är så gott med rabarber- ingefärssylt! Vi tog fram vår sista burk igår. Jag har aldrig provat att ha äpple och citron i, men det ska jag göra nästa gång!

  ResponderEliminar
 2. Prøv med litt eple og sitron i det blir helt nydelig,sitronen fremhever ingefæren Takk for at du tittet innom bloggen

  ResponderEliminar
 3. Det er en fantasisk god oppskrift som jeg skal fortsette å bruke. Det blir julepresanger til hele familien! Takk for at du delte dette.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Tusen takk Annette Da blir det mange som blir glade til jul Ha en super sommer

   Eliminar